Како је смишљено скривање убиства

Већ сам објавио да је Аљоша Борковић, хакер богате криминалне прошлости, сарадник МУП-а РС, као и да није ни у каквом крвном сродству са Давором Драгичевићем нити Сузаном Радановић, родитељима Убијеног Давида Драгичевића.

Република Српска 19.07.2018 | 13:40
Како је смишљено скривање убиства
Борковића је прво за “Давидовог ујака” прогласио Драган Лукач, на сједници Народне скупштине РС, одржане 10. маја ове године, а за “ујака” га је потврдио Милорад Додик у емисији “Ћирилица”, 16.07.2018., након чега су, позивајући се на хакера-криминалца, покушали лажно представити Убијеног Давида Драгичевића као наркомана.


Аљоша Борковић

Њихове лажи су гнусне, подле и прљаве, јер постоје релевантни токсиколошки налази који их оповргавају и доказују да Давид није користио никакве тешке дроге прије него је ликвидиран.

Посебно подло и језиво је јавно вријеђање жртве Убиства, што је само по себи доказ какви нељуди то чине.

Борковић има блиске породичне везе, али са инспектором МУП-а РС Бојаном Карановићем (ПС Лауш), који је познат по прљавим пословима.



Борковић и Карановић су кумови, а Карановић је управо онај инспектор који је путем вибера комуницирао са Ђорђем Рађеном, власником куће на Лаушу, чија пљачка је изрежирана, како би се Убијени Давид Драгичевић криминализовао и на тај начин одвукла пажња од Наручилаца Убиства, Убица и њихових саучесника.



Рађен је један од главних саучесника у Убиству Давида Драгичевића, а током комуникације са Карановићем највулгарније је извријеђао Убијеног Давида. Показаће се касније да је исте оптужбе на прљавом пресу 26.03. изнио Дарко Илић, начелник Управе за организовани криминал. (види додатак)



Још је врло битно неколико детаља.

Борковић је ухапшен 2011. године у акцији “Кошница” због пљачке стотина хиљада КМ, али никада није био оптужен, нити пресуђен за недјела која је починио као хакер-криминалац. Умјесто да сједне на оптуженичку клупу, да му се одузме новац који је опљачкао широм свијета, Борковић је почео да ради као сарадник МУП РС.

Као такав, убачен је у редове породице Драгичевић као “кртица”.

Важно је знати и нагласити да је Борковића затвора спасио Дарко Ћулум, садашњи директор Полиције, који активно учествује у прикривању Наручилаца Убиства, Убица и њихових саучесника.

Ћулум тренутно около цвили како је за све што се дешава крив министар Драган Лукач, чак је хтио да поднесе оставку, али му то није дозвољено.



Бескичмењак и љигавац Ћулум није се усудио на било који начин супротставити Лукачу, а његово цвиљење неће му помоћи да побјегне од заслужене казне за саучесништво, када буде ријешено Тешко Убиство Давида Драгичевића. (наставиће се)

Инспектори Карановић и Кременовић су Илићева и Лубурина веза према Ђорђу Рађену (14.06.2018.)

У тексту “Давор Драгичевић потврдио нестанак комада одјеће Убијеног Давида, која је доказни материјал у злочину Тешког Убиства; Имена досад доказаних саучесника у том злочину”, објавио сам имена и (готово све) фотографије досад доказаних саучесника у Тешком Убиству Давида Драгичевића.



Нисам објавио слике Мише Рађена, оца Ђорђа Рађена (обојица нису прошли полиграфисање) и инспектора Бојана Карановића (ПС Лауш), познатог по вибер-преписци (недуго након отмице Давида) са Ђорђем Рађеном, сувласником куће на Лаушу. Карановићеве слике, објављујем у овом тексту.


Инспектор Бојан Карановић

За Карановића је битно навести да је близак рођак са Дубравком Кременовићем, инспектором, једним од најоданијих људи Дарка Илића.

Кременовић, као и Карановић, познати су по бројним прљавим пословима. Они су Илићева и Лубурина веза према Рађенима.

Карановић, осим за Илића, ради и за Недељка Лубуру, Лукачевог зета, послове који су у сфери најгорег криминала. Посебан цинизам је да Карановића зову Каран!

Преписка Карановића и Рађена је врло битна, јер је дио злочиначке конструкције Дарка Илића (и његових шефова), на основу које је лажно оптужио Убијеног Давида Драгичевића да је опљачкао кућу Рађена.


Ђорђе Рађен

Ђорђе Рађен је инспектору Бојану Карановићу, дан након нестанка Давида и дан након режиране пљачке, сугерисао поруком: “Да ли вам је познато Драгицевиц Давид. живи на побрдју, могао је видјети куцу са брда+ по фејзбук профилу је клосар наркоман”, да је Давид Драгичевић опљачкао његову кућу, у улици Велибора Јањетовића Јање, у ноћи 18.03.2018. године.

При том је навео да је Давид, како је он (Рађен) закључио, “по фејзбук профилу клошар наркоман”.

Рађенова порука Карановићу “одјеца одговара мозда луња скрива се од неког дугује лову неком итд.”, додатно потврђује да је он дубоко инволвиран у ликвидацију Давида Драгичевића, заједно са другим бројним Војницима Наркокартела, чији су шефови наредили егзекуцију двадесетједогодишњег младића.



Како је Рађен могао знати да “одјећа одговара”, ако је непосредно прије преписке тврдио да никада није видио Давида Драгичевића?!

Рађен је могао знати како је обучен Давид тако што је учествовао у припреми сценарија Лажне пљачке. Након његових порука инспектору Карановићу то је већ неспорно.

Чињеница да се Карановић, путем вибера, дописује са Рађеном, такође, указује да је он један од Војника који су учесници у акцији пребијања, отмице, мучења, ликвидације и прикривања суровог Убиства Давида, али исто тако много говори о "профилу" тог инспектора. Његове фотографије са “упереним пиштољем” довољно говоре саме за себе.


Инспектор Бојан Карановић

Да подсјетим, на прес конференцији 26.03.2018. године, Дарко Илић, начелник Управе за организовани криминал, потврђује Рађенове ријечи, тако што јавно оптужује Давида Драгичевића да је опљачкао Рађенову кућу на Лаушу, уз констатацију “то је доказано”.

Уз то, Жељко Каран, професионално и судски непризнатим методама, утврђује, 25.03., да се у урину тијела Убијеног Давида налазе “алкохол, ЛСД и марихуана”, чиме поново потврђују наводе из Рађенове поруке да је Давид “наркоман”.

Наравно да није могуће да је Рађен “по фејзбук профилу” закључио да је Давид опљачкао његову кућу и да је “клошар и наркоман”, а да су то исто осам дана након тога, “истрагом” утврдили и “експерти из МУП-а РС”, већ је ријеч о унапријед смишљеном сценарију у којем је свако играо своју улогу.

И игра се и даље, иако је доказано да Давид Драгичевић није био у кући Рађена те ноћи, јер није нађен његов ДНК нити га је Агенција за форензику идентификовала на основу снимака са камера за видео надзор “Апартмана Весто”.

Интересантно је да се МУП РС није јавно извинио породици Драгичевић због лажи изнесених на прес конференцији о Убијеном Давиду.



Рађен је само један од точкића у Механизму који је Сурово ликвидирао Давида Драгичевића, чији је задатак био да отпочне блаћење и криминализацију Жртве, које су финиширали Илић и Каран.

То је кристално јасно, јер је неспорно утврђено да Давид Драгичевић није опљачкао Кућу Ђорђа Рађена, нити у њој боравио у ноћи 17/18.03.

Егзекуцију Давида Драгичевића наредио је и спровео НаркоКлан, чији су припадници криминалци и појединци из МУП-а РС.

Саучесници у убиству Давида Драгичевића, изван сваке разумне сумње, су Драган Лукач, министар унутрашњих послова, начелник Управе за организовани криминал Дарко Илић, Дарко Ћулум, директор Полиције, начелник Управе за борбу против тероризма Недељко Лубура (Лукачев зет), патолог Жељко Каран, тужиоци Далибор Врећо, Желимир Лепир, Ђорђе Рађен, лица са снимака направљених камерама са “Апартмана Весто”…


Дејан Митрић

Саучесник је и Дејан Митрић, начелник Јединице за аналитику и превенцију у Управи за борбу против тероризма, који је задужен за одред полицијских ботова, који сију лажи и мржњу по мрежама, али и за незаконито праћење Давора Драгичевића и још најмање двоје његових најближих сарадника.

На тим пословима ангажована су четири возила Управе за борбу против тероризма и десет њених припадника.

Митрић има задатак и да истражи ко је све од припадника МУП-а РС лајковао страницу ФБ Групе “Правда за Давида”. Његова истраживања показала су да је то учинило преко 1.500 припадника полиције.

слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

дно

19.07.2018 11:45

Клосари мисеви полицијски јел се преко вибера блате неосновано људи јел се тако посао ради фуј фуј фуј повраца ми се Бозе баци бомбу атомску и буди прецизан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титов инспектор

19.07.2018 13:55

Овакве типове/инспекторе смо у СФРЈ хапсили пред долазак страних државника. Какве крим фаце!

Name

Ре

20.07.2018 02:55

После сваког текста прво процитајте КО је Аутор текста и онда конентариси

Name

Ре

20.07.2018 02:59

Цуј БиХ користио теске Дроге а Марихуана је дозвољена или мозда прехрамвени Артикел цињеница је да је користио дрогу

Name

Ре

20.07.2018 03:01

Цудно да ГА је полиција пратила ипак је био у колу СА нарко мафијон сто непрате неког постеног момка

Name

РУЗА

21.07.2018 21:19

Ниста ново у врху полиције се налазе највеци криминалци и лопови. Саме слике о убиству Давора Драгицевица и нанесене повреде говоре да је то неко мого урдити из полиције само њима познатим методама, У полицији има финих и постених људи, а засто нису проговории боје се за своју егзизтенцију и своје породице, Комплет владу мјењати да би народ био миран .

Name

децко

19.07.2018 11:55

Но цоммент

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шокиран сам

19.07.2018 12:03

Је ли могуће да су ово инспектори МУП РС и да објављују овакве слике као да се ради о ликовима из документарца Видимо се у читуљи. Ја још не вјерујем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

физичка и правна несигурност

19.07.2018 12:46

И оваквим људима треба да вјерујемо и нас штите од безакоња а изгледају као Сале мутави, ДЈура муштикла, Дјоко бизон и остали ликови које ваљда требају хапсити. Језа!

Name

Макро

19.07.2018 13:44

Јели ово Инспектор Карановиц сто је радио у пекари. Е мој сколски боље да си остао хљеб мјесити.

Name

Зене и љубавнице криве за расулу у Мупу

19.07.2018 14:24

Зао ми је ратног друга Лукаца, Дарко Цулуме под хитно у геријатријски центар ако те хтједно примити. Дарко Илицу ти си скроз забрљао ,због љубавнице задајес главобољу, надји другу а у осталом и не треба ти имас зену. Драгане Јевдјеницу и твоја зена прави харамбаса, договори се са Илицем он је у Градисци на граници па нек ти помогне да надјес другу преко границе, мозда це те боље слусати. Зена од Лукаца је права не зна се да је зива, да не вози оног дзипа не би је нико ни примјетио, то је зена јос нисам процитао да је направила неки проблем. Лукац вам је дао функције, а васе зене и љубавнице праве проблеме... Не сикирајте висе министра.

Name

Тхирд Ман

19.07.2018 12:11

Управа за борбу против тероризма се бави углавном сверцом наркотика из Туза према ЕУ. Потпуно контролису транспорт преко РС и ЦГ. Захваљујуци ГП транспорт се неометано одвија цитавом територијом БиХ. У колу су веоооома "угледне лицности " из политицког и јавног зивота региона. Тако , од рјесавања овог убиства неце бити ниста , А хеликоптери и даље лете....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

19.07.2018 13:52

Ја вјерујем да це тек поцетком октобра бити све ријесено. Када постени људи преузму власт. Ова багра це заврсити иза ресетака.....неки 45 година, а неки по 20....све зависи од одигране улоге....ови ситни глупани тек сада капирају у ста су се упетљали, а немају ниста од тога, мозда по 100 КМ да су добили....

Name

Прц

19.07.2018 12:13

Лсд слоба

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике очи

19.07.2018 12:33

Овај хакер и није баш тако паметан,док су га агенти америчке агенције том брзином нашли,можда јесте паметан за НЕПИСМЕНОГ Лукача,Илића и Додика,али о њиховом коефицијенту интелигенције је глупо и причати. А памет од свих ових сподоба и наказа које Васковић помену се види по лажима које су износили,то је њихова интелигенција и њихов ниво. А јадни су,па погледајте овог јадника са пиштољем,замислите који је то недостатак идентитета да би се неко овако сликао,није чак ни базична личност,већ јадо који је вјероватно храбар са пиштољем и у чопору,јер јадници као он су само са оружјем и у чопору храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

те

19.07.2018 13:44

Који хакер него ох неко из иностранства искористио да само отвоте рсцуне у овој банана дрзави пребаве паре

Name

Пале

19.07.2018 12:41

Стручњаци са Крим факултета у БЛ... Та се назови установа мора одмах затворити а Цераница послати на робијање. То је системско одгајање криминалаца и убица. Прво других а потом и свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

19.07.2018 13:45

Чак су и ботови занијемили. Ово је ужас. Мислим да не постоји корумпиранија полиција на свијету.

Name

Све је јасно!

19.07.2018 14:17

Крим факултета у БЛ? И Лукац је тамо био најбољи студент, ха, ха..

Name

Ре

20.07.2018 07:04

Мислис на сзп ботове

Name

Ре

20.07.2018 07:06

Незнам кога називас ботом ал висе паметни људи СЕ небаве глупости ма некаквих блогера и сзп ботова

Name

Ре

20.07.2018 07:06

Сто су фасисти навалили

Name

ре Милојко

20.07.2018 15:39

Нису. Видиш да се сами јављају.

Name

правда и истина

19.07.2018 14:16

Па питање на које не може одговорити ни Борковић, ни Додик:" КАДА НЕМАЈУ НИШТА СА УБИСТВОМ ШТО СЕ НЕ ПОЈАВЕ НА ДАВИДОВОМ ТРГУ И ДЕМАНТУЈУ СВЕ ДОСАД ОБЈЕЛОДАЊЕНО". Аљоша Борковић је већ "пресуђени" криминалац којег штити Лукаћ и Додик. Љигавац Ћулум је само марионета у њиховим рукама којег они добро искористише за свој КРИМИНАЛ, ЛАГЊЕ, УБИСТВА...Од ове двојице нико несмије ПИСНУТИ јер су опасни,осветољубиви и ..... ОЧИГЛЕДНО НИШТА СЕ ВИШЕ НЕ МОЖЕ САКРИТИ. Сада је пред нама поштеним и озлојађеним народом да ЈАВНО ЗАТРАЖИМО ИСТИНУ ОД ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2018 07:09

А засто БИ СЕ појављивали правда СЕ банди

Name

Ре

20.07.2018 07:10

Коме да СЕ правдају вама сзп ботовима бакировим послусницима ма бјези будало

Name

Дарио

19.07.2018 15:39

Овде мафија има своју дрзаву по угледу на Мила из Црне горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

20.07.2018 15:17

Ови инспектори. директори, министри и остала багра би у нормалној и цивлизованој дразви могли биит само неку цувари, портири. За те позиције треба имати образовање, цаст, васпитање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тина

20.07.2018 23:38

Еееее па није миле од јуце...зна он врло добро да иза њега и његових дјела не би стао нико цастан,сколован и нормалан..зато се и окрузио биједним и јадним послусницима који слузе само њему и његовој лоповској свити..никако народу

Name

петар

22.07.2018 11:00

Примјер часног. високо образованог,човека са префињеним манирима,са прелијепим вокабуларом а такодје полицајца на високом положају је ДРАГАН МЕКТИЋ стварно љепота за око и уши

ОДГОВОРИТЕ