Дачић: Косово је Клинтоново ''чедо''

Министар спољних послова Ивица Дачиц́ изјавио је данас да уколико Приштина жели компромис са Београдом, не може да поставља максималистичке циљеве као што је независност Косова.

Србија 19.07.2018 | 13:14
Дачић: Косово је Клинтоново ''чедо''
„Ако желе да се иде на компромис, сви треба да стварамо атмосферу за компромис, а не да постављају максималистичке циљеве и захтеве“, рекао је Дачиц́ за ТВ Пинк.

Коментаришуц́и дијалог у Бриселу и изјаве Хашима Тачија, он је рекао да је то била представа за косовску јавност, имајуц́и у виду да је цијело руководство из Приштине дошло у Брисел.

“Постоји прича да Тачи хоц́е дијалог и да се залаже за компромисно решење, али га остали не подржавају. Сада је Федерика Могерини позвала све њих на састанак да види да ли хоц́е да учествују у процесу или нец́е“, појаснио је Дачиц́ и додао да је добро да се дијалог одвија.

Коментаришуц́и вијест да Америка наоружава косовске снаге безбједности, Дачиц́ је рекао да га то не чуди јер је ријеч о старим савезницима и подсјец́а да Резолуцијом 1244 није предвиђено да Косово има војску и да је једина војна сила КФОР.

Шеф српске дипломатије каже да се таква врста помоц́и Албанцима на Косову не може тумачити у Србији као пријатељска, и да ц́е то бити тема на састанцима које наредне недјеље има са званичницима америчке администрације.

Властима у Приштини ипак поручује да је „Косово чедо бивше америчке администрације — Клинтонове администрације“, а да Сједињене Америчке Државе сада излазе из уобичајеног клишеа и немају поверење у ЕУ, НАТО, УН.

За предсједника САД каже да је „вансистемски човјек“ и да је током избора имао критичаре и међу демократама, али и међу републиканцима, али да га је народ подржао.

“За нас је кључна ствар да дођемо до америчке администрације и разговарамо са њеним члановима као што се разговарало са предсједником Француске Емануелом Макроном, како би се дошло до компромиса за косовско питање“, рекао је Дачиц́.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тацицу

19.07.2018 11:18

Косово и Метохија је цедо оних који су 1389. дали главу за њега, а ти си, по свему судеци, цедо потомака дезертера из те исте 1389. године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајо

19.07.2018 15:52

Дацо , зивис у облацима мала, тако Цола пева,запевај и ти дацо?!

Name

децко

19.07.2018 11:44

Улизице - то су за мене најгори људи на свијету, најштетнији, најпокваренији. Они подржавају сваку власт, они и јесу власт, они сију страх без милости, без икаквог обзира, хладни као лед, оштри као нож, као пси вјерни свакој држави, као курве невјерни сваком појединцу, најмање људи од свих људи. Док њих буде нема среће на свијету, јер ће уништити све што је истинска људска вриједност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стева

19.07.2018 12:11

Цитирас Месу Селимовица

Name

хашим дачи

19.07.2018 13:56

Косово је Слобино чедо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зтуууи

19.07.2018 18:05

Ти мали глупи слобо ви сте криви сто имате косово нисте 99 дали натоу базе у србији и ето цуда сад имате косово а НАТО своју базу нико вец васа политика је створила косово.

Name

Зато

20.07.2018 09:21

Килаво расте ! Нема бирицета. Добро је сто Левински није трудна остала. Какво би тек дијете изгледало.

ОДГОВОРИТЕ