Лауш, као у прошлом вијеку

Мјештани бањалучког насеља Лауш незадовољни су што још нису завршени радови на коловозу у неколико улица, који су почели још у фебруару ове године. Кажу да не могу нормално возити нити пјешке проћи улицом препуном рупа.

Република Српска 18.07.2018 | 22:53
Лауш, као у прошлом вијеку
На свега стотињак метара локалног пута, улицом Др Божидара Аџије, рупа до рупе. Оваква ситуација влада од фебруара, када се кренуло са радовима у овом бањалучком насељу. Иако је прошло скоро пола године, радови нису готови, а ни не зна се када би могли бити.

„Ја сам страховито огорчен као грађанин, као ратни-војни инвалид, као ветеран рата, као дијете рата, као човјек који има жену и двоје дјеце. Гдје ја живим? Ви видите на шта личи ова улица, ово је почело у зиму да се ради и дан данас се не завршава. Ја не могу да прихватим да је мој ђед ходао по средини улице, мој покојни отац, ходам ја. Ја не могу дозволити да мој син хода по средини улице“, каже мјештанин Миломир Клинцов.

„Машинерија дође један дан, десет их нема и тако се то дешава из дана у дан. Киша падне, обло јесте, све однесе, дјеца пролазе, школарци, како ће проћи? И ко је одговоран за то? Од фебруара мјесеца не може направити 100 метара пута“, каже Борислав Милаковић.

„Сваки дан пролазим аутом овдје, а једну сам фелгу већ разбио. Мислим да ово овдје није у реду, да у 21. вијеку, да возимо овако ауто. Добро би било да узмемо сви коњска кола па да идемо кочијама“, додао је Драган Матић.

Мјештане не занима ко је одговоран за овакву ситуацију. Желе само да се проблем што прије ријеши.

„Нека се улица доведе у ред каква је била прије 20 година. Боља је била прије 20 година него сада“, каже Милаковић.

„Оно што ја тражим од њих, тражим од власти јесте да имам двије траке, да имам тротоар, да имам знакове носивости, да имам знакове забрањено заустављање и паркирање, да паук ради у својој служби“, поручио је Клинцов.

И ми смо се обратили надлежној служби у Управи Града. Питали смо шта планирају предузети у вези са овим проблемом и када мјештани могу очекивати његово рјешење.

Одговор нисмо добили.

Грађани поручују да њих не интересују никакви писани одговори од стране Града, већ траже да надлежни дјелују конкретно, да изађу на терен и суоче се са проблемима којих није мало.

(БН телевизија)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пикси

18.07.2018 21:01

Ето га, чувени “конзорцијум Приједорпутеви-Козарапутеви”...реално служи да извлачи паре за политичаре и Чорокала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2018 05:43

Не зна се ко је бољи за сисање буџета, Чорокало, Каја или највећи Слобо?

Name

Милоса Матица

18.07.2018 21:25

Ма како нисте и код нас свратили нама из Бозидара Адзије киса све донијела. Бранимо се од поплаве сваки други дан. Сљунка два кубика пред куцом имамо,све одводе зацепило. Хаос. Ал имамо кисобране у Господској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

19.07.2018 05:43

је будала.

Name

Роки

19.07.2018 07:16

Додик ствара етно ентитет Република Српска. Странци ће да навале да виде домородачка племена и макадам у центру престонице. Процват туризма, пирамиде у Египту се бити мала атракција да Додиков Пашалук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руза

19.07.2018 07:20

ЦИЈЕЛА БАЊА ЛУКА НЕ КАО ЈЕДНА ВЕЛИКА РУПА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наја

19.07.2018 07:55

Стрпите се још мало, у октобру су избори. Два дана прије избора ставит ће мало танког асфалта таман да Миле и екипа добију ваше гласове. Послије прве кише опет ће те имати и Милу и рупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

19.07.2018 08:22

Лауш је највеће насеље у Бања Луци и тамо нема апсолутно ништа од садржаја који красе друга насеља. Нема игралишта, нема теретане на отвореном (има пар справа у блату), нема паркова, нема општинске канцеларије, пол. станица Лауш је у другом насељу... Пропаст. Зато казните политичаре на изборима. И позицију и опозицију. Јер ово са Лаушем предуго траје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наја

19.07.2018 12:50

Стрпите се још мало, у октобру су избори. Два дана прије избора ставит ће мало танког асфалта таман да Миле и екипа добију ваше гласове. Послије прве кише опет ће те имати и Милу и рупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.07.2018 13:47

С тим да и у прослом вијеку су ако ниста онда барем водили рацуна о градским подруцјима. Да нам није градјевина јос из доба аустроугарске, лицили би на комбинацију Турске и комунизма, мада (у појединим слуцајевима) ми смо успијели и аустроугарску градњу да запустимо.

ОДГОВОРИТЕ