ЕП: Потопљена и Русија, Србија већ у 1/4-финалу!

Репрезентације Србије савладала је Русију у мечу другог кола групе Д Европског првенства у Барселони – 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).  "Потопљена" и Русија, четвртфинале сасвим близу! Репрезентација Србије у петак (11. 00) против Словачке треба да "овери" прво место у Д групи Европског првенства.  Где их виде, ту их даве – Србија је и даље ноћна мора за Русију! Српски делфини уписали и 19 узастопну победу над Зборнајом.

Остали спортови 18.07.2018 | 19:55
ЕП: Потопљена и Русија, Србија већ у 1/4-финалу!
'Делфини' су, после рутинског тријумфа над Румунијом на отварању (11:5), без већих проблема изашли на крај и са 'Зборнајом' и већ после две одигране утакмице обезбедили прво место, односно аутоматски се пласирали у четвртину финала и обезбедили себи више времена за одмор.

Момци Дејана Савића последњи сусрет у групној фази играју у петак од 11 часова, када ће им ривал бити селекција Словачке.

Нису наши момци превише запињали, одиграли су тачно онолико колико им је било потребно, али се мора истаћи да су и Руси одиграли веома добар дуел, свакако најбољи у свим окршајима са нашом селекцијом.

Међутим, то је било довољно само да се одрже до полувремена (6:5), да би питање победника и дефинитивно било решено у трећој четвртини када правимо серију од 3:0 и дефинитивно преламамо меч у нашу корист.

Само се Виктор Рашовић и Сава Ранђеловић нису уписивали у листу стрелаца, Андрија Прлаиновић, Филип Филиповић и Душан Мандић погађали су по два пута, док су Милош Ћук, Душко Пјетловић, Никола Јакшић, Стефан Митровић и дебитант Немања Вицо били прецизни по једном.

Бранислав Митровић одбранио је десет од деветнаест упућених удараца,

Код Руса су Степан Андрјуков, Константин Харков и Иван Нагаев постигли по два гола.

Србија по четврти пут узастопно брани златну медаљу на Старом континенту.

Нова победа троструких узастопних европских првака на континенталном шампионату у Барселони!

Руси су у мечу другог кола били итекако "тврд орах", посебно у првом полувремену, али је серија од 3:0 на почетку треће четвртине одлучила у корист "делфина".

Србија - Русија 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)!

Двоструки стрелци били су Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Душан Мандић, док су мрежу по једном затресли Душко Пијетловић, Милош Ћук, Стефан Митровић, Немања Вицо и Никола Јакшић.

Српски ватерполисти воде на табели са шест бодова, прате их Русија и Румунија са по три, а на дну је Словачка без бодова.

Управо Словаци ће бити ривал изабраницима Дејана Савића у последњем колу групне фазе.

Они су у среду изгубили од Румуна 9:5, пре тога од Руса 12:6, тако да би тај меч (петак, 11.00) заиста требало да буде само формалност за наш тим, на путу до пласмана у четвртфинале.

Као победници групе Д, "делфини" би чекали победника утакмице осмине финала А2 - Ц3, а то би могли да буду поражени из дербија Италија - Мађарска и селекција Холандије.

Иако је Русија потврдила узлазни тренд, наговештен осмим местом на Светском првенству 2017, ипак је Србија била та која је контролисала меч од почетка до краја.

У неким фазама смо имали слабу реализацију играча више и не тако добру одбрану, па је противник у другој четвртини три пута долазио у резултатски "егал".

На полувреме се поготком Мандића ипак отишло са минималним вођством "делфина" (6:5), а у прва три минута треће деонице, уследио је "блицкриг" у режији Прлаиновића (на асистенцију Филиповића), Митровића и Мандића. Србија је повела 9:5 и својим квалитетом и искуством до краја меча држала Русе на безбедном одстојању.

Имали су у последњим секундама шут за само 11:10, али Бранислав Митровић им сигурном интервенцијом није дозволио ни толико.

Није важно који град, није важно које такмичења, није важно ни које је годишње доба. Једна ствар је сигурна – Србија побеђује Русију у ватерполу. Тако је било и данас у другом колу Д групе на Европском првенству у Барселони, где су Делфини славили са 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

Био је то озбиљан тест за српске ватерполисте с обзиром да су Руси у последње време почели да подижу форму. У трећем колу екипу Дејана Савића очекује дуел са Румунијом за прво место у групи које доноси и више одмора и директан пласман у четвртфинале.

Нису српски ватерполисти бриљирали данас, али су на моменте играли заиста на високом нивоу и у складу са епитетом једног од главних фаворита за нову титулу европског шампиона.

Било је данас и неких елемената у игри који нису увек функционисали, можда пре свега у нападу, али данашња партија свакако представља добру увертиру за даљи ток такмичења у Барселони.

Силовито су кренули српски ватерполисти и са два брза гола Филипа Филиповића и Душка Пијетловића стигли до озбиљне предности. Степан Андрјуков је вратио Русе у живот, али је Србија одговорила преко Милоша Ћука који је искористио петерац. Андрјуков је у завршници прве деонице показао још једном зашто је један од главних ослонаца екипе и сачувао прикључак Зборнаје.

Српски делфини су и у другом кварталу наставили да диктирају ритам, с тим да су имали одређених проблема у реализацији ситуација са играчем више. Ипак, Андрија Прлаиновић, Душан Мандић и Филиповић одржали су тонус српског тима до полувремена и одбили све нападе Руса до краја првог полувремена.

Европско првенство – група Д – друго коло:

Србија – Русија 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

Базен: Пикорнел

Судије: Коризна (Пољска), Мерсије (Француска)

Састави:

Србија: Г. Пијетловић, Мандић, Рашовић, Рандјеловић, Ћук, Д. Пијетловић, Вицо, Алексић, Јакшић, Филиповић, Прлаиновић, С. Митровић, Б.Митровић

Русија: Федотов, Сучков, Андрјуков, Деревијанкин, Копсев, Харков, Меркулов, Нагајев, Бичков, Холод, Лисунов, Шепељев, Стасенко

Табела:

1. Србија 2 0 0 22:14 6
2. Русија 1 0 1 21:17 3
3. Румунија 1 0 1 14:16 3
4. Словачка 0 0 2 11:21 0

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип

18.07.2018 19:19

Ајмо Срби !

ОДГОВОРИТЕ