Роналдо је научио важну ствар од Федерера...

Врхунски фудбалер и врхунски тенисер - има нека тајна веза. . .

Фудбал 20.07.2018 | 10:00
Роналдо је научио важну ствар од Федерера...
Холандски тренер Рене Моленстин радио је у стручном тиму сер Алекса Фергусона када је Кристијано Роналдо наступао у Манчестер јунајтеду.

Он је открио да је Португалцу помогао да објасни важну ствар у спорту на примеру Роџера Федерера, пошто није волео његов став на почетку.

"Он се често жалио на грешке, па сам га једног дана питао да ли воли тенис. Рекао ми је да воли, нарочито Роџера Федерера. Тада сам му дао савет да игра као он и да преузме контролу над својим емоцијама. Ако ривал види да не реагујеш на грешке, он губи поверење. Брзо је схватио шта сам му говорио", изјавио је Моленстин за "Газету дело спорт".

Он је објаснио да се увек дивио томе како Федерер контролише своје емоције током меча и да је исти принцип примењивао и у млађим категоријама клуба из Манчестера.

"Пуштао сам им снимке Федерерових мечева, али нису знали са који турнира, а често ни ко му је био противник. Издвајали су важне моменте на мечевима, а поента је била да спознају да је без обзира на ривала и ниво турнира на којем је играо пружао најбоље партије, играо на највишем нивоу и контролисао ситуацију на терену", навео је Моленстин.

"Нисам се дуго чуо са Кристијаном, али знам да навијачи Јувентуса не треба да буду неповерљиви по питању његове игре за тај клуб. Он је лидер, зна да ‘носи’ екипу и сигуран сам да ће бити 100 одсто фокусиран", поручио је холандски тренер Рене Моленстин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар