Американци против Трампове политике

Више од половине Американаца не одобрава како председник САД Доналд Трамп управља односима с Русијом, али на његова популарност није утицао самит у Хелсинкију на којем је он одбио да оптужи Русију за мијешање у америчке изборе 2016.

Свијет 18.07.2018 | 09:35
Американци против Трампове политике
То показују резултати најновије анкете коју је спровео Ројтерс са институтом Ипсос након самита и заједничке конференције за новинаре Трампа и Путина, према којима 42 одсто регистрованих гласача одобрава Трампове потезе на функцији предсједника.

Поређења ради, до сада је просјечно дневно 40 до 44 одсто Американаца имало похвално мишљење о Трампу као предсједнику.

Најновијом анкетом је установљено и да 55 одсто америчких испитаника међу регистрованим гласачима не одобрава начин на који Трамп руководи односима са Русијом, док 37 одсто испитаника одобрава.

Међу републиканцима 71 одсто каже да нема ништа против Трампове политике према Русији, док код демократа 14 одсто има такво мишљење.

Трамп и даље ужива широку подршку међу републиканским гласачима, упркос критикама које му долазе од партијских лидера због његових изјава и поступака док је заједно с руским предсједником Путином одговарао на питања новинара послије самита у Хелсинкију у понедељак, показују резултати најновијег истраживања.

Трамп је, међутим, изненадио чак и своје присталице када је на тој конференцији за новинаре поздравио Путиново "снажно и моћно" порицање мијешања у америчке изборе.

Већина регистрованих гласача, 59 одсто, слаже се са закључцима америчких обавјештајних агенција да је Русија покушала да утиче на изборе у САД, чему вјерује само 32 одсто републиканаца, док томе вјерује чак 84 одсто демократа.

Анкета Ројтерса и Ипсоса открива и јасну подјелу између републиканских и демократских гласача кад је ријеч о питању да ли би Русију требало сматрати непријатељем САД.

Укупно, 38 одсто регистрованих гласача сматра да је Русија непријатељ САД, док отприлике исти проценат испитаника сматра Русију "конкурентом", а осам одсто - "пријатељем"

Као непосредну пријетњу Русију види 27 одсто регистрованих гласача у САД.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да

18.07.2018 18:00

Демократи су против Трампа! А други нису и подрзавају његову политику. То знаци вецина је за њега, немој те реци, да то није демократски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приватне

18.07.2018 18:03

Медији су против Трампа! А коме припадају те медије - ко је власник ??? Ето све рецено.

ОДГОВОРИТЕ