Питао Далића за Томпсона: То је провокација!

Златко Далић "плануо" пошто га је новинар Н1 телевизије питао за наступу усташе Марка Перковића Томпсона.

Фудбал 17.07.2018 | 22:30
Питао Далића за Томпсона: То је провокација!
После спектакуларног дочека у Загребу, где се на улицама главног града Хрватске окупило више стотина хиљда навијача како би поздравили своје јунаке из Русије, вицешампионима света у уторак су приређени дочеци и у градовима из којих су.

Међутим, велику сенку на целу прославу бацила је појава усташе Марка Перковића Томпсона у аутобусу са репрезентативцима, који је у понедељак кружио више од сат времена улицама Загреба. 

Певач познат по величању усташтва, зликоваца из Другог светског рата и антисрпским песмама, запевао је и на централној бини. 

Врло негативне реакције уследиле су из целог света, а Томпсон је дан касније кривицу за његово појављивање у аутобус "свалио" на репрезентативца Луку Модрића и селектора Далића, који су га, према његовим речима, позвали да се придружи играчима.

Томпсон није крио и да би запевао антисрпске песме да је било довољно времена, а на увреде појединих политичара, који су га назвали "фашистичким смећем" је рекао.

"Мислим да то говори све о њима, свако има право на изјаву, коментар, али нема право да вређа. Ни на крај памети ми није било да користим фашистичке поздраве. Никада наши навијачи нису то радили, видели сте колико је ту достојанство, емоција", рекао је Перковић за телевизују Н1.

Селектор Далић је дочекан у Вараждину. Питање новинара о Перковић схватио је као провокацију.

"Немојте ми постављати таква питања. Што певач, какав певач? То је хрватска песма, 'Лијепа ли си'. Ту није место за ваше питање, сад ме питати о певачима... Хрватска је друга у свету, а ви мене питате о певачима, немојте ме провоцирати. Певао је певач који је наша химна", рекао је Златко Далић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

17.07.2018 21:30

И нек неко казе да су рвати здрав народ. Фасиста до фасисте, болесник до болесника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мађар

18.07.2018 08:56

Шта је ту проблем? У тексту пише да нису пјеване протусрпске пјесме. Очито је битно направити проблем гдје га нема.

ОДГОВОРИТЕ