Ђоковић је разлог Федереровог ''поста'' на ГС турнирима!

Стефан Едберг, некадашњи шведски тенисер, навео је да је Новак Ђоковић главни разлог због којег Роџер Федерер нема више Гренд слем титула.

Тенис 19.07.2018 | 19:30
Ђоковић је разлог Федереровог ''поста'' на ГС турнирима!
Федерер је до сада освојио 20 трофеја са највећих турнира, али је изгубио неколико финала од Ђоковића, међу којима су и она на Вимблдону и УС опену.

"Када сам се прикључио тиму, осетио сам да може да освоји Гренд слем. Заслужио је титулу у 2014. и 2015. години, али је Новак Ђоковић био мало бољи. А, са годинама је теже освајати. Међутим, Роџер пркоси годинама и оно што је учинио током прошле је невероватно. Пре две-три године на највећим турнирима му је фалило и мало среће", рекао је Едберг који је тренирао Роџера од краја 2013. до краја 2015. 

Шестоструки Гренд слем првак истиче да се све променило почетком прошле године. 

"На Аустралијан опену 2017. је имао неопходну срећу. Лоптице које су раније завршавале у ауту, тада су падале на линију, а на крају је и његово самопоуздање порасло – освојио је Аустралијан опен и Вимблдон. Не мислим да је ико веровао да ће то учинити у тим годинама". 

Он је навео и шта је највећи разлог због којег је Швајцарац опет на врхунцу. 

"Можда је мало и спустио сопствена очекивања, због чега је опуштенији. Роџер је јединствен на више начина – на терену, али и у томе како третира медије и навијаче", закључио је Едберг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар