ЛШ - Филиповић: Бољи смо од Спартака!

Оптимизам у редовима "племића" уочи реванш меча првог кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака из Трнаве.

Фудбал 17.07.2018 | 16:45
ЛШ - Филиповић: Бољи смо од Спартака!
Шампион Босне и Херцеговине Зрињски у сриједу ће у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону "Под Бијелим бријегом" дочекати Спартак из Трнаве.

Дан уочи утакмице "племићи" су на службеној конференцији за новинаре били поприлично оптимистични те су изразили увјерење како могу надиграти словачког првака и надокнадити заостатак 0:1 из првог сусрета.

Везиста Зрињског Хрвоје Баришић казао је како су он и његови саиграчи у првој утакмици имали превише респекта према противнику.

"Прије утакмице, прије него што смо осјетили то на терену, мислили смо да су пуно боља екипа. Видјели смо да се можемо носити с њима. На нашем терену даћемо све од себе и вјерујем да их можемо проћи", казао је Баришић.

Најбољи играч и најбољи стријелац Зрињског у протеклој сезони Милош Филиповић био је још оптимистичнији и храбрији у најави сутрашње утакмице.

"Мислим да смо незаслужено изгубили у првој утакмици. Мислим да можемо достићи заостатак из прве утакмице, боља само екипа и то ћемо показати сутра на терену", истакао је Филиповић.

Тренер Зрињског Анте Мише казао је како није задовољан ни резултатом нити игром своје екипе у Трнави.

"До 70. минута имали смо повољан резултат - 0:0. Међутим, искључење Чирјака нас је доста пореметило у неким нашим замислима. Оно што мени даје наду је да ми нисмо били на сто одсто, нисмо били ни на 70 одсто својих могућности. Неки су нам играчи остали дужни и они сутра имају прилику показати и доказати да Спартак није боља екипа од Зрињског", поручио је Мише.

Додао је како то не значи да ће његов тим ићи "грлом у јагоде".

"Свакако ћемо морати бити офанзивнији, али мораћемо бити компактни и хомогени у свим линијама. Када нам се отворити нека шанса мораћемо је искористити, јер у европским утакмицама немаш комодитет да створиш пет-шест прилика. Мораш забити гол из једна или двије шансе да би могао рачунати на побједу и пролаз", казао је Мише.

Тренер Зрињског није хтио новинарима открити почетних једанаест, као што је то био случај прије прве утакмице, казавши како ће о томе одлучити уочи самог почетка сусрета.

Поражени такмичење наставља у квалификацијама за Лигу Европе, и то против бољег из дуела Кукешија (Албанија) и Валете (Малта).

Утакмица Зрињски - Спартак игра се у сриједу од 19 сати, уз директан телевизијски пренос на каналу Аренаспорт 1 БиХ.

Побједник двобоја играће у другом колу квалификација, највјеројатније против варшавске Легије, која је у првом сусрету у гостима свладала ирског првака Корк сити резултатом 1:0.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар