Максимовићу се промијенио живот код Анћелотија!

Са њим је Скудето постао приступачнији, Сари је користио само неколико играча.  „Немам притисак, иако знам да људи сумњају у мене. И то ме чини свесним да морам да радим добро. Циљ ми је да играм више“, каже српски дефанзивац.

Фудбал 18.07.2018 | 15:00
Максимовићу се промијенио живот код Анћелотија!
Од играча који је био спреман за одлазак Наполија, до некога ко ће коначно добити праву шансу у клубу који га је платио 25.000.000 евра. Николи Максимовићу се драстично променио живот од доласка Карла Анћелотија у Напуљ. Искусни стратег је одлучио да му пружи шансу овог лета, а да озбиљно рачуна на њега може се наслутити и по томе што га је уврстио у стартних 11 на првом припремном мечу у новој сезони.

Да је све сада потпуно другачије него пре само месец дана, потврђују и Максимовићеве речи за локалну напуљску телевизију.

„Нема много тога да се каже о Анћелотију. Он је човек који је освајао на свакој клупи на којој је седео. Наполи има велику жељу да освоји Скудето, а дошао је тренер са великом амбициом и ентузијазмом”, рекао је Максимовић.

Повремени српски репрезентативац се нада да ће успети да се избори за место у стартној постави.

„Наравно да желим да се наметнем за плави дрес. Почињем од нуле, себе сматрам новом куповином Наполија. Мени лично од првог дана није било веома пријатно, у једном тренутку сам морао да одем и у Москву (позајмица у Спартак, прим. аут.) јер је Сари користио свега неколико играча. Веровао је само онима који усвојили његов систем игре више од других”.

Остаје жал и што није уследио позив Младена Крстајића за Светско првенство у Русији.

„Што се мене тиче, ја сам желео на Мундијал, али нажалост нисам добио позив своје репрезентације. Због тога сам и ишао на позајмицу”.

Али, сада је све ресетовано. Размишља се само о Наполију.

„Одлична смо група, сви помажемо једи другима, такав је случај и када сам ја у питању. Такође, ја сам физички потпуно спреман, радио сам у Србији три недеље са својим тренером. Имамо одличне одбранбене играче високог квалитета Албиола, Кулибалија, Кирикеша, Тонелија… Албиол нам свима помаже својим искуством, док је Кулибали најбољи у Серији А на својој позицији”.

Наполи је за довођење Максимовића издвојио позамашно обештећење. То је српском играчу сасвим сигурно представљало додатно оптерећење.

„Не размишљам о томе, правим професионалцима такве ствари не представљају бригу. Чак и ако си плаћен 100.000.000 евра увек мислиш да можеш да поправиш неке ствари, не можеш да седнеш. Увек је терен тај који говори о свему. Немам притисак, иако знам да људи сумњају у мене. То ме чини свесним да морам да радим добро. Циљ ми је да играм више. Ми играчи желимо да освојим Скудето, са Анћелотијем тај циљ постаје све приступачнији”.

На крају наравно и питање свих питања - како зауставити Кристијана Роналда?

„Свако ће покушати, без обзира на то што је најјачи на свету. Али на терену не играју имена”, рекао је Максимовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар