Пилић: Ништа као Ђоковић - Надал!

Прослављени тенисер и тренер каже да је победа у полуфиналу Вимблдона вратила Новака на светски врх.

Тенис 18.07.2018 | 22:45
Пилић: Ништа као Ђоковић - Надал!
Новак Ђоковић четврти пут је освојио Вимблдон, савладавши у финалу Кевина Андерсона, али Никола Пилић је у разговору за портал "Српска кафе" оценио да је најважнији тријумф остварио у полуфиналу.

Рафаел Надал савладан је у мечу који се играо два дана, наравно у пет сетова.

"Ђоковић и Надал су одиграли један од најбољих мечева у историји Вимблдона. Не сећам се да сам у Лондону икада видео нешто слично, а погледао сам много дуела. После свега виђеног, може се рећи да је Ђоковић опет на врху. На њега се попео победивши Надала. У том мечу је показао да је и даље фантастичан тенисер са јаком психом", каже Пилић.

Човек који има велике заслуге за Новаков играчки развој, зимус је прогнозирао да ће он до Ролан Гароса бити "онај стари", а у априлу га је нарочито обрадовала обновљена сарадња Ђоковића и Марјана Вајде.

"Нисам сумњао у Новака, само му је требало време. Био је јако разочаран после Ролан Гароса, чак је најавио да неће играти у Лондону, али ја сам осећао да хоће. И показао је да није заборавио да игра тенис. Једноставно, морао је да реши неке ствари сам са собом".

Следи период у коме ће се најважнији турнири играти на тврдој подлози, што Пилић верује да ће Новаку донети нове добре резултате.

За њега има и један савет.

"Бетон му је најјача подлога и ако буде паметно бирао турнире, може да настави исти темпом. Ноле једино никада није играо добро у Синсинатију. Постоје неки градови и турнири који вам 'не леже', као играч сам имао слична искуства, само што ми тада нисмо могли да бирамо где ћемо играти. Ђоковић може и можда је боље да ове године ни не покушава да га освоји", рекао је Пилић за "Српска кафе".

Подсећамо да је мастерс у Синсинатију једини из те серије на коме српски ас никада није подигао шампионски пехар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар