Мајино "никад не реци никад"!

Трофејни техничар биће на припремама репрезентације први пут после Олимпијских игара у Рију.

Остали спортови 18.07.2018 | 20:30
Мајино "никад не реци никад"!
Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић позвао је Мају Огњеновић (33) на почетак припрема за Светско првенство у Јапану!

"У питању је обострана жеља, лично се радујем поновној сарадњи. Ако се сећате, прошле године у мају смо и она и ја рекли 'никад не реци никад'", изјавио је Терзић за "Спортски журнал".

Одбојкашице су без искусног техничара 2017. постале европске шампионке у Бакуу, док су овог лета у Лиги нација поделиле пето и шесто место, уз два пораза на Фајнал сиксу.

"Нисмо одлучили да позовемо Мају на основу једног такмичења. Основни разлог је њен огроман играчки и људски квалитет, са којим ћемо у Јапану сигурно бити јачи. Њено искуство играња на претходна три СП много ће значити целом тиму", додао је Терзић.

Огњеновић је 2006. управо у Јапану учествовала у освајању светске бронзе, којом је наша репрезентација ступила у круг уобичајених кандидата за медаље на великим такмичењима.

У својој богатој колекцији, осим те бронзе и олимпијског сребра, има по једно злато, сребро и бронзу са шампионата Европе, две бронзе са светског Гран прија, три титуле у Европској лиги...

Било би лепо да "круг" затвори тамо где га је и започела, у "земљи излазећег сунца"!

Светско првенство почиње 29. септембра и трајаће све до 20. октобра. Противници Србије у првој фази биће Бразил, Доминиканска Република, Казахстан, Кенија и Порторико.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар