Н'Голо Канте - громада од 168 центиметара!

Н'Голо Канте, везиста репрезентације Француске, један је од најбољих играча света, момак који готово да не престаје са трчањем када је на терену, али и момак чију ћете изјаву ретко пронаћи у медијима.

Фудбал 18.07.2018 | 12:00
Н'Голо Канте - громада од 168 центиметара!
Двадесетседмогодишњи Н'Голо израстао је у последњих неколико сезона у убедљиво најбољег задњег везног играча на свету, поставши притом први играч који је две године узастопно освајао Премијер лигу са две различите екипе – најпре историјску са Лестер Ситијем, а потом и са Челсијем. 

Осим што ћете веома тешко наћи његове речи на порталима или у новинама, 168 центиметара високи Канте познат је и као веома скромна особа и играч коме је, осим невероватних физичких предиспозиција, заштитни знак осмех. 

Не воли себе да ставља у први план, иако је често најбољи и најважнији појединац екипе, а колико је скроман можда најбоље говори податак да и даље – иако је газда Лестера свим играчима поклонио скупоцени БМW – вози свој стари Мини Морис. Уосталом, са шестоцифреном платом у фунтама може себи да приушти и авион, или било које друго превозно средство, а не аутомобил.

Да заиста јесте онакав каквим га описују могли смо да видимо и пошто је са 'Галским петловима' освојио најважнији трофеј на свету и постао првак света. 

Није желео да прекида саиграче који су се неизменично сликали са 'Богињом', нити да се намеће, већ је мирно чекао свој ред, да би му 'у помоћ' прискочио Стивен Н'Зонзи. 

Такође, 'Ле Парисиен' наводи да играч пореклом из Малија није желео да репрезентацију на цедилу, па је финале играо са стомачним вирусом, али је ипак морао да изађе из игре у 55. минуту, када га је заменио управо Н'Зонзи, а Француска је на крају славила против Хрватске 4:2. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар