Томас: Јокић је један од најбољих високих играча у НБА!

Плејмејкер Ајзеа Томас и званично је постао нови играч Денвер Нагетса, потврдила је франшиза из Колорада.

Кошарка 18.07.2018 | 14:30
Томас: Јокић је један од најбољих високих играча у НБА!
Омалени организатор игре иза себе има турбулентне две сезоне, а сада се нада да ће му некадашњи тренер Мајк Мелоун помоћи да се врати на ниво на ком је био у Бостон Селтиксима.

Ајзеа је у дресу тима из Масачусетса дошао до звања једног од најбољих играча лиге, али су га трагична смрт рођене сестре, односно повреда кука тотално пореметиле и избациле из колосека.

Најпре је у склопу великог трејда за Кајрија Ирвинга завршио у Кливленд Кавалирсима, али је, по повратку на терен почетком године, убрзо напустио Охајо и остатак сезоне провео у Лос Анђелес Лејкерсима. 

"Од тренутка када сам дошао у НБА лигу рекао сам да желим само прилику – за све остало ћу се ја побринути. Тако је и данас. Само сам желео да будем тражен јер је то већ пола 'битке'. Имам заиста близак однос са тренером Мелоуном и то је била свакако кључна ствар код комплетног посла", рекао је двадесетдеветогодишњи момак, кога су Сакраменто Кингси изабрали као последњег, 60. пика на драфту 2011. године. 

Томас и Мелоун сарађивали су управо у Калифорнији, када је плеј бележио 20 поена и шест асистенција у просеку, док је у години за нама, за 26,9 минута у игри по мечу, имао нешто више од 15 поена и 4,8 асистенција. Потписао је једногодишњи уговор вредан два милиона евра, што је ветерански минимум. 

"Новац ме не занима. Заиста. Желим само да играм, немам шта коме да доказујем". 

Сада се од њега очекује да искуством помогне младом тиму Нагетса, али навијачи се ипак највише радују сарадњи са нашим Николом Јокићем. 

"Верујем да ми стил Денвера савршено одговара. Брза игра у фази напада, 'ширење' терена, а притом имају и једног од најбољих високих играча у читавој лиги – играча који уме да додаје и ствара прилике за саиграче. Знам савршено шта Мелоун жели и шта могу да очекујем", закључио је Томас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар