ЛШ: Звезда - тим за Спартакс...

Ебесилио свежину добија местом стартера, Дегенек је озбиљна опција. . .  Повреда Срнића отворила место Павкову, пошто ће Ел Фарду Бен играти на крилу. . .

Фудбал 17.07.2018 | 11:45
ЛШ: Звезда - тим за Спартакс...
Мало тога је Црвена звезда показала у Риги. Било је иницијативе и шанси, али је недостајало креације. Ван протокола је остао Дејан Мелег, шансу у наставку – током којег је показао да није физички на оптималном нивоу – добио је Лоренцо Ебесилио. И поред тих мањкавости холандски креатор игре добиће шансу у стартној постави у сутрашњем реванш мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона против летонског Спартакса.

Тако се бар може чути око Маракане, јер стручни штаб Црвене звезде верује да доскорашњи везиста АПОЕЛ-а може само кроз утакмице да добије на свежини. А потом и покаже да би могао да буде предводник српског шампиона кроз европске квалификације.

То ће бити и највећа промена у односу на први меч. Наравно, очекује се и да на клупи буде Дејан Мелег, играч сличних карактеристика као Лоренцо Ебесилио.

Поред Ебесилија офанзивни део везног реда чиниће Немања Радоњић и Ел Фарду Бен. Репрезентативац Коморских Острва био је пројектован, бар за сутрашњи меч, као вођа навале, али повреда Срнића вратила га је на природну позицију. У преводу то значи да ће напад црвено-белих предводити Милан Павков. Он ће имати крајње незахвалан задатак – да одмени продатогПешића и повређеног Николу Стојиљковића и смири навијаче који грозничаво чекају долазак Ричмонда Боаћија. Велики број очију на највећем српском стадиону биће усмерен ка високом нападачу из Чуруга. Просто, ово ће бити једна од његових највећих шанси у црвено-белом дресу. И мораће да је искористи уколико у наставку сезоне намерава да га Владан Милојевић озбиљно узме у обзир.

У стартној постав сигурни су Бранко Јовичић и Ненад Крстичић. Затим голман Борјан, бекови Филип Стојковић и Милан Родић, као и капитен Вујадин Савић. Недоумица је место другог штопера. И даље је главни пик некадашњи млади репрезентативац Србије Срђан Бабић. Он је заједно са Савићем био концентрисан 85 минута меча у Риги, али је потом направио кикс који је исправио Милан Борјан. Довољно да му Милош Дегенек „запрети“. Репрезентативац Аустралије, родом из Книна, од свих Звездиних појачања у најбољем је физичком стању. И врло брзо ће бити интегрисан у стартну поставу. Питање је само да ли је меч са Спартаксом прави тренутак.

Звезда јесте квалитетнија, али реми без голова у Риги, сузио је могућност за експерименте. У игри је пласман у друго коло и наставак сна званог Лига шампиона...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар