ПЛ БиХ: Дебитант, Звијезда 09 спремна за почетак!

"Од прволигашких правили премијерлигашке играче!" Фудбалери Звијезде 09 спремно дочекују старт дебитантске сезоне у Премијер лиги БиХ. "Вријеме ради за нас и то је најбитније", каже тренер Милан Ђуричић.

Фудбал 18.07.2018 | 09:00
ПЛ БиХ: Дебитант, Звијезда 09 спремна за почетак!
Актуелни шампиони Републике Српске, фудбалери Звијезде 09, приводе крају припреме за дебитантски наступ у Премијер лиги БиХ.

Изабраници Милана Ђуричића квалитетно су радили овог љета, а њихове игре током контролних сусрета показале су да ће тим из Етно села Станишићи бити тврд орах за све ривале у бх. елити.

Најбољи доказ за то је побједа у "генералци" против суперлигаша Србије, Рада на "Бањици", 2:1.

"Већину планираног смо остварили. Истина, умјесто седам, одиграли смо пет припремних мечева, али можемо бити задовољни, с обзиром да смо током овог припремног периода од прволигашких морали да направимо премијерлигашке играче. Немамо чаробни штапић, али момци су показали да имају квалитет", рекао је задовољни стратег Ђуричић.

Први меч у Премијер лиги БиХ, Звијезда 09 играће у Добој-Какњу против домаће Младости у суботу од 17.30 и сигурно да сви у новом семберском премијерлигашу с нестрпљењем очекују да утакмица почне.

"За нас је то први, историјски меч. Наша филозофија је увијек да идемо на максимум, па ћемо видјети колико ће то бити довољно. Та утакмица је отварање 'Пандорине кутије' за нас, гдје ми треба да се дефинишемо као стабилан премијерлигаш", поручио је Ђуричић, који је прије нешто више од мјесец дана сјео на клупу Сембераца.

Он се осврнуо и на јачину Премијер лиге БиХ. Као што је познато, Звијезда 09 први пут ће играти у највишем рангу такмичења. До сада је, током претходних година, клуб успјешно "прескакао" бројне рангове такмичења, да би се, освајањем прве титуле шампиона у Републици Српској, по први пут нашао у друштву најбољих тимова БиХ.

"Такмичење је тешко, у лиги од 12 клубова постоје тимови који годинама доминирају, попут Зрињског, Широког Бријега, Сарајева и Жељезничара. За очекивати је да тако буде и ове године. Преосталих осам клубова бори се за остала мјеста за табели, тј. за опстанак и Европу. Мале су нијансе, иако мислим да Тузла Цитy одскаче од осталих", похвалио је Ђуричић још једног дебитанта у бх. елити, те додао:

"Вријеме ради за нас и то је најбитније."

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

децко

18.07.2018 10:00

Слабо је то све, у домацим лигама квалитет игре је на нивоу 15-огодисњака, док не удју у лигу првака, нису вриједни помена, се само они, сви клубови који по насим "њивама" сутају лопту мислеци да знају играти

ОДГОВОРИТЕ