ЛШ - Летонци у БГ-у: Нема страха, шансе су 50-50!

"Терен је већи од нашег и то ће бити отежавајућа околност", каже тренер Спартакса. "Један гол и сачувана мрежа нас воде даље", додаје капитен.

Фудбал 17.07.2018 | 10:45
ЛШ - Летонци у БГ-у: Нема страха, шансе су 50-50!
Спартакс из Јурмале упорно се бранио од Црвене звезде у првом мечу двомеча и одбранио. Сада је пред њим тежи задатак - да у првој европској утакмици на стадиону црвено-белих проба да направи сензацију.

Тренер летонског првака Александар Гришин рекао је у понедељак увече, на конференции уочи реванша, да оба тима имају подједнаке шансе за пролаз.

"Не бисмо били овде да страхујемо од било чега, а посебно не од 'катастрофе'. Да се плашимо били бисмо код куће. Шансе оба тима су подједнаке и квалитет треба да се покаже на терену. У првом мечу смо показали са можемо да будемо једнаки", рекао је Гришин новинарима у Београду.

Ттренер Гришин рекао је да његова екипа пре свега мора да понови добру игру у одбрани из првог меча, мада је најавио и да ће његов тим играти "отвореније".

"Најбитније је да урадимо добар посао у дефанзиви, јер знамо да је Звезда јако добра напред. Морамо да затворимо прилазе нашем голу, иако ћемо ову утакмицу играти отвореније, јер морамо да постигнемо гол. Битно је да покушамо да победимо шампиона Србије, а то ћемо моћи једино ако им не дозволимо контролу", рекао је он.

"Терен је већи од нашег и то ће бити отежавајућа околност, али нећемо се повући", додао је тренер Спартакса.

Капитен летонског тима Александар Косорић, некадашњи играч Партизана, оценио је да је Звезда фаворит, али и најавио да ће његова екипа покушати да изненади шампиона Србије.

"Сутра је веома битан меч за нас. Ово је друго полувреме, након позитивног првог, у којем нисмо примили гол. Сигурно це бити отежавајућа околност што они имају публику, 12. играча који им извлачи последњи атом снаге, али ми смо спремни за то и покушаћемо да их изненадимо. Један гол и сачувана мрежа нас воде даље", рекао је Косорић.

Утакмица између Спартакса и Црвене звезде играће се вечерас на стадиону "Рајко Митић" од 20.30.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар