Барон је Томићева жеља, шта ће бити са Фелдином?

Звезда ће тражити и првог плеја. . .

Кошарка 18.07.2018 | 16:30
Барон је Томићева жеља, шта ће бити са Фелдином?
Долазак Билија Барона означио је почетак прелазног рока за Црвену звезду. Гледајући конкуренте, Звезда је мало закаснила, али је довела тренера ког је желела, Милана Томића на три године, почео је да се формира стручни штаб доласком Александра Лукмана, а стигао је и Барон који игра на позицијама један и два.

Барон је жеља Милана Томића. Играч који поседује добар шут и продор, има ниско тежиште и зна добро да продре. Његова примарна позиција је двојка, мада зна да игра и на плеју где воли да организује пик ен рол. Барон је професионалну играчку каријеру почео у Лијетувос Ритасу 2014. године, а затим је носио дрес француског Шарлроа, Мурсије и Ескишехира одакле је стигао у Звезду.

Прошле сезоне је у дресу Ескишехира одиграо 31 утакмицу, а просечно је бележио 16 поена, четири асистенције и три скока по мечу. То говори да се ради о стрелцу, о играчу који је спреман да даје поене и да их измишља из тешких позиција. То је јако битно.

Гледали смо протекле сезоне Тејлора Рочестија како ради управо то и у тешким моментима то је била разлика у односу на противнике. Неизрађен напад, шут са искораком у страну и одмах лакше се дише. Видећемо може ли Барон да понови нешто слично.

Звезда на позицији бека шутера има и Џејмса Фелдина чија је будућност неизвесна у Звезди. Он има уговор и за наредну сезону, на крају АБА лиге је најавио да ће играти и следеће сезоне, али уколико добије добру понуду постоји шанса да напусти Звезду. Са именом које је стекао не би чудило да има заинтересованих за његове услуге.

Како било, црвено-бели ће се извесно растати са поменутим Тејлором Рочестијем коме је истекао уговор тако да ће Звезда остати без првог плеја. Највероватнија је опција да ће црвено-бели тражити првог плеја који ће изнети највећи терет (попут Рочестија), док би га Барон одмењивао на месту организатора игре. 

То је то што се тиче спољних позиција, с могућношћу да Немања Ненадић буде доведен из ФМП-а. Што се тиче осталих појачања, Мајкл Оџо и Душан Ристић су већ виђени као појачања под кошем српског шампиона. И ту ће се вероватно гледати да се доведе странац са добрим физичким предиспозицијама јер је одлазак Матијаса Лесора веома могућ, док је задржавање Алена Омића (истекао му уговор, одлична сезона иза њега), тешка, али не и немогућа акција. Поготово што га заступа иста менаџерска агенција као и Томића и Барона.

Сигурно ће на Малом Калемегдану пробати да га задрже и следеће сезоне у свом тиму. До сада су се као заинтересовани клубови за Омића помињали Уникаха, Гран Канарија и Виртус.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар