Андерсон: Новак? Видео сам још у Индијан Велсу!

Кевин Андерсон, финалиста овогодишњег Вимблдона, рекао је да је било питање тренутка када ће се Новак Ђоковић вратити у препознатљиву форму.

Тенис 16.07.2018 | 09:15
Андерсон: Новак? Видео сам још у Индијан Велсу!
Ђоковић је са 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) савладао Андерсона и дошао до четврте титуле на Вимблдону, прве ове сезоне.

"Нисам изненађен што је успео да се врати, он је врхунски играч. Тренирао сам са њим раније током године, у Индијан Велсу, као и пре овог турнира. Очигледно је да може да се примети колико је напредовао од тренутка када се вратио после повреде. Мислим да је јучерашњи меч са Надалом био велики показатељ тога и његовог физичког стања", рекао је Андерсон. 

Јужнафриканац је казао да је Новаку управо ово било потребно да ухвати залет. 

"Мучио се са сервисом после проблема са лактом, али морам да признам да то нисам осетио. Сервис је био ту данас, веома брзо је ударао. Пре повреде је имао једну од најдоминантнијих сезона свих времена. Ако би то поновио, био би то невероватан учинак, али није фер поставити некоме такву лествицу. Сада је освојио 13. Гренд слем и мислим да ће врхунски играчи моћи да га очекују са друге стране мреже доста често". 

Он се потом осврнуо на сам финални дуел у којем практично није постојао током прва два сета. 

"Имао сам тежак почетак. Увек имате висока очекивања када почињете један овакав меч, а надао сам се да ћу извући нешто из оног које сам играо на УС опену, али и меча са Роџером Федерером од пре неколико дана. Али нисам пронашао форму коју сам желео. Наравно, ни тело ми се није осећало довољно добру, али свакако не очекујете да ћете се добро осећати када играте толико тениса. Био сам нервозан на старту дуела, нисам играо добро. Покушао сам све што сам могао да останем у мечу, имао неколико прилика да добијем трећи сет, посебно када је Новак погодио неколико добрих удараца. Мислио сам да ће изаћи у аут, а оне су падале на линију. Волео бих да сам изборио четврти сет, али ми није било суђено". 

Један од највећих разлога што није био у стању да у финалу пружи најбољи тенис јесте чињеница да је са Џоном Изнером у петак играо историјско полуфинале које је трајало више од шест и по сати. 

"Субота је била веома тешка, много ми је мисли пролазило кроз главу. Питао сам се да ли ћу бити спреман да играм нови меч у пет сетова са неким као што је Новак. Изашао сам на терен, био код доктора, одрадио лаган тренинг од 10-15 минута. Имао сам неке одређене вежбе, а када се не осећате онако како би требало, обично имате сумње. Једва сам спавао у петак увече и тек сам се добро наспавао ноћас. Није да се само због полуфинала нисам осећао свеже, више је до тога да нисам био у стању да у овом делу турнира играм потребан тенис. У трећем сету сам некако подигао ниво игре, иако не знам како бих се осећао да је меч настављен. Тешко је физички парирати Новаку", закључио је Андерсон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар