Ђоковић: Први пут дижем пехар пред неким ко виче ''тата''!

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је после победе у финалу Вимблдона да му је најбољи спаринг партнер претходних недеља био његов син Стефан.  Посебна подршка – Новака до титуле бодрио син Стефан! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић имао је посебну подршку у финалу Вимблдона против Кевина Андерсона.

Тенис 15.07.2018 | 21:15
Ђоковић: Први пут дижем пехар пред неким ко виче ''тата''!
Новак је честитао свом противнику у финалу Кевину Андерсону на одличном турниру и пласману у прво финале на, како је описао, "светом месту" у Лондону.

Србин је победио 6:2, 6:2, 7:6 (3) и тако четврти пут постао шампион у "Ол Ингланд клабу".

"Осећај је невероватан јер први пут у животу ту је неко ко виче 'тата, тата', то је онај мали дечко ту. Дошао је овде мада су пропозиције такве да деца испод 5 година не могу па није могао да гледа уживо. Али ако будем освојио трофеје у будућности моћи ће. Он је био убедљиво најбољи спаринг партнер претходних недеља. Желим да честитам Кевину, изузетан низ победа, имао је много сати и играо је први пут сада у финалу можда није био најбољи у прва два сета, а ја сам срећан што сам прошао кроз тај трећи. Честитам и желим све најбоље", рекао је после меча Новак.

Претходних месеци се мучио и са кондицијом и са формом, а мучиле су га и сопствене сумње. Физичку спремност је потврдио у маратону са Рафаелом Надалом, а сада расте и самопоуздање.

"Лако је сада причати, али морам да верујем том процесу као што сам и раније рекао да верујем у себе, врло сам захвалан свом тиму и свима који ме подржавају, последњих година није било лако. Имао сам операцију, 6 месеци ван АТП тура, суочен са тешким повредама. Било је тренутака када се сумњало и да ли ћу моћи да се вратим овом нивоу",додаје српски играч.

Баш као и након прве победе на Вимблдону 2011. године, Ђоковић је и овог пута наставио традицију и после победе окусио траву са Централног терена.

"Трава је веома укусна, имао сам дуплу порцију овај пут да почастим себе, али заиста је нешто другачије када се игра у финалу, посебно овде, имао сам пет искустава, поштујем то и делим са људима који су ми блиски. И да поновим Кевинове речи: Хвала свима, ваша пасија за спортом је дивна и зато је лепо играти пред вама", рекао је Ђоковић.

Новак: Волим те, сине, највише! Трогодишњи Стефан Ђоковић није могао да гледа финале Вимблдона из Новаковог бокса, али је дошао на церемонију проглашења победника.

Новак Ђоковић изјавио је после уручења трофеја за четврти тријумф на Вимблдону да проживљава невероватан осећај, који додатно појачава чињеница да је са супругом Јеленом у његовом боксу и троипогодишњи Стефан.

"Први пут је ту неко ко виче 'тата, тата'", рекао је наш тениски ас на енглеском језику и онда се обратио сину првенцу на српском.

"Волим те, сине, највише!".

Новак је појаснио да деца млађа од пет година на Вимблдону не могу да гледају мечеве уживо и изразио наду да ће га за коју годину и Стефан бодрити у најважнијим мечевима, попут овог у коме је победио Кевина Андерсона резултатом 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Као и претходна три пута када је тријумфовао на Вимблдону, почупао је комад траве и симболично га појео.

"Узео сам дуплу порцију, да почастим себе", нашалио се и додао:

"Заиста је нешто посебно када си учесник финала овде. Врло сам поносан на четири вимблдонске титуле, хоћу да уживам у томе и да поделим осећање са свим људима који су ми блиски", рекао је на крају Ђоковић и речи захвалности послао и публици.

"Дивно је играти пред вама".

Србин је постао најниже рангирани шампион у Лондону (21. место) још од Горана Иванишевића 2001. године и зарадио чек на више од два и по милиона евра.

Андерсон: Било је фрустрације, мало је људи успело ово! Јужноафриканац Кевин Андерсон каже да је претходних дана био мало фрустриран јер је на терену провео много сати, али је незадовољан како је одиграо Вимблдон.

Он је стигао до финала Вимблдона у ком је изгубио од Новака Ђоковића 0-3, 2:6, 2:6, 6:7 (3).

Вимблдонско финале је било његово друго финале Гренд слема у каријери.

"Дефинитивно је било мало фрустрације, али то је велики турнир за све нас играче и цео живот посвећујемо да се нађемо овде. Само је неколико индивидуа успело да уради то и ако је потребан 21 сат онда је то у реду. Морам прво да се захвалим породици и предивној супрузи, мој брат је ту негде и велики поздрав мом оцу који ме учи 20 година и који ме је увео у тенис. Сви смо радили напорно да можемо да дођемо до овде. Уверен сам да можемо опет, задовољан сам због подршке коју сам добијао", рекао је Андерсон после финала.

Изразио је наду да ће наредних година тенисери из његове земље постићи више успеха у тенису.

"Да захвалим свим навијачима код куће. Можда нисмо имали много успеха у последње време, али имамо много сјајних играча и надам се да ће за 20 година овде неко да стоји са трофејем под јужноафричком заставом", додаје Андерсон.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар