Макрон и Путин, а за Брижит цвијеће

Руски предсједник Владимир Путин састао се данас у Москви с француским предсједником Емануелом Макроном и изразио наду да ће Москва и Париз коначно моћи да превазиђу актуелне потешкоће и обнове инструменте сарадње.

Свијет 15.07.2018 | 17:37
Макрон и Путин, а за Брижит цвијеће
Прије почетка званичних разговора, Путин је ћаскао с Макроном и његовом супругом Брижит, којој је поклонио велики букет божура свијетло ружичасте боје и ружа крем боје, преноси Тас с.

"Постепено, традиционални механизми сарадње се обнављају и то нам даје основ да вјерујемо да ћемо превазићи све потешкоће с којима се однедавно суочавамо и да ћемо кренути путем позитивног развоја свеобухватних односа", рекао је Путин на састанку с Макроном.

Путин је Макрону честитао Дан Бастиље, "празник који је цијела Француска јуче прославила", као и улазак француске репрезентације у финале Свјетског првенства у фудбалу.

"Гледаћемо вечерас утакмицу", рекао је Путин и изразио увјерење да ће утакмица бити интересантна и да ће у њој уживати милиони људи широм свијета.

Макрон је рекао да је дошао у Москву како би подржао француску репрезентацију у борби за титулу свјетског првака.

"Волио бих да одам признање вашем тиму који је успио да оствари бриљантне резултате стигавши тако далеко, упркос свим предвиђањима", рекао је Макрон и честитао Путину на "савршеној организацији" такмичења.

"Све је било савршено!", оцијенио је француски предсједник.

Он је додао да се нада да ће обје стране наставити да размјењују ставове, не само када је ријеч о билатералној агенди, већ и о најважнијим међународним проблемима, као што је Сирија.

Француски предсједник и његова супруга гледаће вечерас у Москви финале Свјетског првенства у фудбалу, на којем ће се за титулу свјетског првака борити репрезентације Француске и Хрватске.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брижит

16.07.2018 19:55

Само да бабу инфаркт не " стрефи"!

ОДГОВОРИТЕ