Фиш: Новак и Надал су најспремнији спортисти на планети!

Мало је ко веровао да ће Новак Ђоковић после првог кола Индијан Велса и пораза од Тара Данијела изгледати овако како изгледа данас.

Тенис 16.07.2018 | 15:30
Фиш: Новак и Надал су најспремнији спортисти на планети!
Српски играч се тек вратио после интервенције на лакту и видело се да нема снаге да издржи темпо врхунског тениса чак и када са друге стране мреже стоји, сада 87. тенисер на свету.

Ђоковић је изгубио 6:7 (3), 6:4, 1:6, а ништа боље није прошао ни у Мајамију где је од Новака био бољи Беноа Пер 6:3, 6:4.

Три месеца након тога елиминисао га је на Ролан Гаросу Марко Чекинато у четвртфиналу, а после четири месеца, Новак је победио финалу Вимблдона после исцрпљујућих пет и по сати борбе са Надалом.

"Невероватан тенис од Новака и Рафе. Ментални и физички аспекти тениса су толико потцењени. Трепнеш и готово је. Нису спремни? Нема шансе! Пет и више сати. Најспремнији спортисти на планети", написао је бивши амерички тенисер Марди Фиш.

Дан после Надала, Ђоковић је освојио свој четврти Вимблдон, физички је неупоредиво испред себе са почетка године и потврдио је тврдњу Мардија Фиша.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар