Трамп: Тужите Европску унију

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је британском премијеру Терези Меј да треба да тужи, а не да преговара са ЕУ.

Свијет 15.07.2018 | 12:00
Трамп: Тужите Европску унију
Британски премијер је током гостовања у програму "Би-Би-Си-ја" рекла да јој је то Трамп сугерисао, али да она сматра да је то превише "брутално".

"Трамп ми је рекао да треба да тужим ЕУ, а не да преговарам", рекла је она.

Мејова је стала у одбрану свог плана за Брегзит и затражила је од критичара да је подрже.

Према њеним ријечима, план ће омогућити Британији да постигне споразуме са другим држава, да оконча слободно кретање људи и надлежност Европског суда правде.

У документу који је Мејова објавила у четвртак изнесени су детаљи споразума постигнутог у британској Влади о начину на који би требала да функционише трговина након Брегзита.

Прије објављивања документа министар за Брегзит Дејвид Дејвис и министар спољних послова Борис Џонсон су поднијели оставку наводећи да план Мејове неће донијети Брегзит за који су се Британци изјаснили на референдуму 2016. године.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

израелац

15.07.2018 20:14

него сста него да тузи .. и оно за Јасеновац у комплету јос није њемацка исплатила србима ко сто је исплатила јеврејима.. срби добили по страдалој глави 15 000 км а хебреји 150 000.. треба добро опељесити ту европску унију. јер они глуме памет и неку свијетску силу а немају ни људи ни ресурса нити технологије ни идеје.. нико висе у свијету од њемацке не зависи сем сељака са балкана који су радна снага за нови аусвиц. повељу јутских права за еу писали енглези . а сад као еу несто битна.. хитлерова књига најпродаванија у ЕУ у посљедњих 5 година милиони примјерака.. треба подијелити еу ко за вријеме берлинског зида... ал у то вријеме балкан био америцки , да не заборавимо ...

ОДГОВОРИТЕ