Андерсон: Неће бити лако!

Кевин Андерсон се састаје са до недавно првим тенисером света Новаком Ђоковићем у финалу Вимблдона, мечу који ће бити све само не лак.

Тенис 15.07.2018 | 11:45
Андерсон: Неће бити лако!
Андерсон је до финала одиграо два сезнационална меча – прво је 'окренуо' актуелног шампиона Роџера Федерера, а онда, после шест сати борбе, кући послао Џона Изнера.

Кевин је уморан, засигурно, јер је после 'маратона' са Швајцарцем одиграо исти такав меч са Американцем, али је ипак имао дан више одмора него Ђоковић.

Он је после свог полуфиналног дуела са Изнером изјавио да никако "неће бити лако" играти финале тако брзо после претходног меча.

"Наравно да би било боље да сам завршио меч раније, што се тиче опоравка, а играћу са једним од најбољих играча у историји тениса", рекао је Андерсон.

Новак и Рафа су, после шест сати 'шамарања' лоптице од стране Американца и Јужноафриканца, одиграли још један класик. Више од пет часова игре, у два различита дана, много зноја, тензије, жеље и борбе и на крају је тријумфовао бољи.

"Када планирате када играте и у 13 часова видите да сте други на терену, сигурно не очекујете да на њега изађете у осам увече. Није ни њима било лако", закључио је Андерсон.

Новак се победом враћа у Топ 10, док се високи момак из Јужне Африке по први пут прикључује 'најбољој петорци'.

У шест међусобних дуела Андерсон је славио само у првом, у Торонту 2008. године, а на Вимблдону су се састали два пута и оба је бољи био Новак – 2011. са 3:0, а 2015. са 3:2, после великог преокрета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар