Кербер: Серена, ти си инспирација!

Серена: Импресионирана сам резултатом! Анђелик Кербер рекла је после освајања прве титуле на Вимблдону да је у финалу против Американке Серене Вилијамс морала да игра на највишем нивоу.

Тенис 15.07.2018 | 12:30
Кербер: Серена, ти си инспирација!
Она је прва Немица која је освојила титулу на Вимблдону после 1996. године када је то пошло за руком Штефи Граф.

"Знала сам да морам да играм свој најбољи тенис против шампионке као што је Серена Вилијамс", рекла је Кербер. 

Немица је победила Вилијамс са 6:3 и 6:3 у финалу Вимблдона, те на тај начин дошла до прве титуле на најпрестижнијем тениском такмичењу, а треће Гренд слем титуле у каријери. 

Кербер је спречила Вилијамс да освоји своји осми трофеј на Вимблдону и укупно 24. гренд слем титулу којом би изједначила рекорд Маргарет Корт.

"Ти си инспирација свима нама на туру. Сигурна сам да ћеш освојити ускоро још гренд слем титула. У то сам врло, врло сигурна", рекла је Кербер. 

Вилијамс се пре десет месеци породила, а Вимблдон је био тек њен четврти турнир од повратка на Тур. 

"Импресионирана сам што сам стигла овако далеко на Вимблдону. Нисам то очекивала. Можда је резултат разочаравајући, али ја нисам разочарана. Данас сам играла за све мајке широм света. Покушала сам да дођем до победе и трофеја, надала сам се томе, али моја противница је била сјајна", рекла је Вилијамс. 

Ова 34-годишња Американка је додала да и поред пораза не сме да буде разочарана, јер је, како је рекла "за њу ово тек почетак".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар