"Шпирићу, занима те само новац"!

Министар безбједности БиХ и високи функционер СДС-а Драган Мектић реаговао је на посљедње оптужбе које је потпредсједник СНСД и посланик ове странке у Парламенту БиХ Никола Шпирић изнио на рачун функционера Савеза за промјене, а у вези са НАТО интергацијама БиХ.

Босна и Херцеговина 14.07.2018 | 10:05
"Шпирићу, занима те само новац"!
Шпирић је, говорећи о наступу бх. делегације на самиту НАТО-а у Бриселу, оцијенио како предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник СДА Бакир Изетбеговић супротставља предсједника РС и лидера СНСД-а Милорада Додика и НАТО, али "заборавља да Срби о том савезу говоре са грчом и горчином".

Он сматра да би Изетбеговић, уколико жели добре заједничке односе о овом питању, због званичног става РС требао да остане неутралан. Истовремено, истиче, љуте га представници Савеза за промјене.

"Али је добро да је схватио да без Милорада Додика, Срба и РС нема става БиХ. На крају крајева, мислим да би било добро, ако се говори о НАТО савезу да имамо референдум, да видимо шта мисле конститутивни народи, ако БиХ жели да изграђује суживот у наредном периоду, добро је да је он послао ту поруку, али је рекао и да је БиХ компликована и да је треба поједноставити. Рекао и је помозите нам да направимо унитарну БиХ, а иза леђа му сједи господин Црнадак и немамо оглашавање Младена Иванића српског члана Предсједништва", рекао је Шпирић.

С друге стране, министар Мектић је у изјави за Вијести поручио како је став Савеза за промјене о питању НАТО интеграција апсолутно познат - БиХ треба да своју војну судбину веже за понашање Србије у том контексту.

"Нама је у интересу да пратимо понашање Србије и природно је да ми у војном смислу не можемо бити супротстављени", истакао је Мектић.

С тим у вези, додао је да Шпирић нема потребе да Савезу за промјене приговара било шта.

"Све вријеме док су Додиков СНСД, Никола Шпирић и Небојша Радмановић били у власти на нивоу БиХ и док су несметано крали и пљачкали ову државу, они су снажно заговараили улазак БиХ у НАТО. Јавности је познато писмо које је Радмановић потписао, а у којем моли НАТО да учини све да БиХ што прије укључи у своје чланство. Шпирић се као предсједавајући Савјета министара БиХ залагао да БиХ добије Акцијски план за чланство у НАТО-у (МАП). Додик је својевремено посјећивао носаче НАТО авиона и сликао се тамо. Обишао је пола америчке флоте и слао снажне политичке поруке", подсјетио је Мектић.

Како је оцијенио, проблем је настао када су функционери СНСД-а "раскринкани у цјелокупном политичком дјеловању".

"Видјело се да је њихова кључна активност пљачка и крађа. Почели су да траже неке снажније политичке заштитнике, међутим, то нису могли добити од земаља чланица НАТО-а. СНСД-у се нису свиђали коментари о њиховом понашању који долазе од држава у којима је развијена демократија и у којим функционишу институције", истакао је Мектић.

Према његовим ријечима, Шпирић је најконтроверзнија политичка личност, која у својој политици нема ни једногодишњи политички континуитет.

"СНСД је донио одлуку о МАП-у, а сада Шпирић прича причу да ова странка брани РС и БиХ од НАТО-а и неком другом спочитава тај процес интеграција. Није искључиво да се Шпирић за мјесец, два или шест мјесеци поново врати НАТО-у", потцртао је Мектић.

Он је оцијенио да је Шпирић у политичком смислу "тотално потрошена особа", те да никада није био искрени политичар.

"Шпирић све вријеме на политику гледа искључиво кроз користољубље. Мислим да се ни за једног политичара у послијератном периоду не веже толико афера као за Шпирића. Требало је да прође дужи временски период како би он био раскринкан. Но, сада је јасно да је Шпирићево бављење политиком искључиво мотивисано користољубљем, те стицањем личне имовине и новца", сматра Мектић.
 
(Вијести)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

ДДЈУА

14.07.2018 08:23

ДАВНО СЕ ВИДЈЕЛО ДА ЈЕ СПИРИЦ САМО ЗА ИНТЕРЕС ЊЕГА НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ НИ Р. СРПСКА НИ БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А је Ц

14.07.2018 10:21

Драган "да кажем тако" Мектић, дика и понос СНСД-а. Рећи ће стручњаци послије избора али гарантујем да је минимум 7 до 10% гласова однио СДС-у.

Name

ШПИРИДОН

14.07.2018 10:52

Кад ће тужбе против Шпире...Ј едан инспектор био суспендован збиг њега, јер га је критиковао због крима..

Name

мекто

14.07.2018 11:26

Мектићу само их прозивај, а ко има доказа, а има их букадар, подносите пријаве СИПИ.

Name

075

14.07.2018 11:35

Шпирић је универзалан, када "опељуши" РС, врати се у Дрвар или код жениних у Тузлу и онда "опељуши" и Ф.БиХ, онда мало скокне до заједничких органа БиХ и онда опет мало опељуши БиХ и тако у круг!

Name

шпиритус

14.07.2018 12:07

СНСД ако изгуби на изборима, купит ће папака за већину скупћинску, јер то мора а има милијарде КМ.

Name

Мк

14.07.2018 14:07

ТАЈ ЧОВЈЕК ИМА ЛИЦЕ СА КОЈЕГ СЕ СВЕ ВИДИ А ДОБРОТЕ НА ЊЕГОВОМ ЛИЦУ НЕМА НИГДЈЕ ЖАЛОСНО БИ БИЛО АКО МУ ИЈЕДАН ЧЛАН ПОРОДИЦЕ ИМА ИКАКВЕ СЛИЧНОСТИ СА ЊИМ.САМО ЕУРИ МУ МОГУ ПРОМИЈЕНУТИ ИЗРАЗ ЛИЦА .

Name

Логичар

14.07.2018 14:25

А ти си Мектић имун на лову с платом од 7000 км.? Треба опет за тебе да гласамо да би задржао привилегије? Реци једну ствар ( добру) коју си урадио за Републику Српску?

Name

А ЈЕ Ц

14.07.2018 14:38

Ко је убио Давида Драгичевића? Пропали месар миле и даље крије убице и саучеснике.

Name

РЕ ЗА ЛОГИЦАРА

14.07.2018 17:04

РЕЦИ ТИ БАР ЈЕДНУ СТО ЈЕ СПИРИЦ УРАДИО ЗА ДОБРОБИТ СРБА ОСИМ ЛИЧНОГ БОГАЦЕЊА.

Name

Тачно

14.07.2018 08:23

Тачно. Он се бар обогатио а ти исто лапрдаш као и он и на крају ћеш остати ни о чему. Једино је у томе разлика између вас двојице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрварски Кромпир По Еxтра Цијени

14.07.2018 08:27

Није тацно да Спиркета интересује само новац,интересују га и некретнине посебно по Бецу а није гадљив ни на друге драгоцјености. Инаце док је НАТО издасно давао премије и подмазивао властито мисљење сви су били за НАТО, сад кад нема лове цекају неутрални док не улети мали или велики. Инаце основни проблем није НАТО и да сутра удјемо у исти нисмо у стању да активније уцествујемо у било цему,једини бенефит би био да би били застицени од сукоба јер с њима имамо споразум. Прави проблем је сто је код неких људи порастао апетит и висе се за ситне паре не могу купити. Спирке кад му кромпир роди хоце за сваку по дукат и то златни,док је било тако исли смо на јурис у НАТО ал сад кад су заврнули пипу и он је промијенио мисљење у складу са тиме а и Додик који се сломи да буде изабран и добије имунитет да би сацувао имовину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кори

14.07.2018 13:35

Нека власник Ланаца одговори ко га рекетира и колико? Нека управа Градске трзнице у БЛ објасни зашто Никола долази сваке седмице по финансијски извјештај? Воли Ниџо паре па макар и Бакирове биле. Отјерао је проф. Краварушића у гроб, да би његов син могао завршити факуктет. Љигавац какав се рађа једном у 100 година. Знају његове страначке колеге са листе како им пред изборе забија ножеве у леђа. Браћо и сестре волим вас онолико колико ми гласова дате. Браћо и сестре волим вас до задње народне паре.

Name

херцеговац

14.07.2018 08:31

Овај Мектић је прави пандур.Човјек од продаје книга купио стан у Бечу а он о новцу? Мектићу јав се кад продаш макар једну књигу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.07.2018 11:38

Какве књиге, моли се богу. Тјера студенте да купују те глупости сто написе. Нема сансе да је и једну једину књигу придао на трзисту. Уз то нису то књиге вец удзбеници.

Name

ХОС

14.07.2018 08:38

Какав морас бити цовјек да би дао глас овом Спирицу,цовјек мијења странке ради лицних интереса а блесави народ му даје глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.07.2018 10:17

Нико њему не даје глас. Папци су ту да се обезбиједи скупштинска већина, а њему само додијеле функцију.

Name

Ре ре

14.07.2018 11:10

Ухвати се посла јадан био ти коментарисес ствати о којим појма немас сто се Спирица тице није ми симпатицан али он на изборима добије 70 хиљада лицних гласова а сто се тице лове свако зив је воли како Мектиц тако Спириц

Name

У

14.07.2018 13:23

Мом селу за оваке ко овај несретни Спириц казу :"зивљи се копају ",ко некад писа да имс љубавницу ?ама коце га?нико ако има имало карактера ,Спириц би продао оца роденог за паре а пунца дрзао као перјаницу братства јединдинства..

Name

Цццц

14.07.2018 09:24

НАТО ко НАТО можда Срби и неби били против уласка у тај савез али мислим да је већина и то велика већина против онога ста жели Изетбеговић унитарне БиХ. О томе би Мектиц требао нешто реци како стоји-е са СДА савезницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драги тито

14.07.2018 09:47

"Висе се не зна кад предједник додје у град, не баца нико цвијеце на њега -нема се кад, не је.е нико левате, јер нема пензије ни плате."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре драги тито

14.07.2018 11:36

.....нисам знао ко је Србин, ко Муслиман, док нам нису појаснили и направили зијан....истинито пјева Хамза. Јој драги Тито како ови политицари трацају једни друге. Има ли ту помоци?

Name

резиме

14.07.2018 10:10

Спирке је одлицан прототип данасњег водецег квази-елитаса из РС: умјесто да сири културу, култ рада и унапредјује систем вриједности он сири некултуру, менталитет папака и успоставља систем вриједности кога се цестити људи морају да стиде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто нам је у реду "бити Шпирић"?

14.07.2018 13:07

А зашто онда Шпирић уопште осваја гласове? Да ли смо се и сами претворили у "Шпириће" који чекају својих пет минута? Је ли постало прихватљиво продати себе, свој став и образ за пиво, кило печења, радно мјесто или станове, бити спреман на све за било какву корист? Носимо ли на души професора који се усудио захтјевати рад, труд и залагање на испиту? Јесмо ли криви што исмијавамо у својој околини људе који одговорно раде?

Name

Аqуамарин

14.07.2018 13:55

Има и тога да смо преузели "менталитет Спирица". Засто? Зато сто је рат заврсен прије висе од 20 година - исувисе дуг период у којем се мијења и свијест градјана, а поготово младе генерације. Па без рада, знања и врлина нема и никада неце бити напредка. Зар је потребно и то појасњавати или се то подразумијева?

Name

Директ

14.07.2018 10:47

Спириц је као свој газда Додик. Камелеонцине само такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Син борца РС

14.07.2018 10:49

Част ми је и задовољство што су ми одобрили визу у ускорор одлазим у Аустралију. Никада али никада се нећи вратити ни ја ни моји потомци а вама ето сва земља за дзабе па будите на њој Србенде колико год хоћете. Само се борите за власт и свадјате док вам народ живи као људи у Молдавији и Русији. За вријеме Турака и Фашиста је било боље него сада за вријеме вас великих патриЈота и Србенди. Сутра да ме позову као сина војске РС да узмем пушку и опалим рафал по проклетој РС урадио би то са задовољством. Ал нека. Има Бога па ће се чути ходза и "за дом" у центру БЛ кад вам сви напусте РС. Некад вам идући пут РС бране дјеца свих вас дезертера и профитера из СНСД и СДС. Треба да вас је стид до чега сте довели РС као двије највеће српске странске које држе власт и опозицију овдје. Због вас је сваки нормалан Србин почео мрзити РС и то ваше србовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШПИРО

14.07.2018 11:43

И шпиро се води у Бечу са станом.

Name

и ја одлазим за аустралију

14.07.2018 12:06

Ја за 20 дана одлазим за аустралију.био сам борац армије бих имам 44 год.одлазим 1.августа са зеном и 2 дјеце.свако ко има памети це отици одавде.поздрав

Name

Ис

14.07.2018 12:38

Најлаксе је подвит реп и отици... због таквих који су подвијали реп и мијењали вјеру за вецеру данас и имамо проблеме.

Name

За Аустралију

14.07.2018 12:47

Свима сретно за Аустралију и сретан зивот зелим. Спасавајте своју дјецу, нека бар они имају фин зивот. Не мозе се људи висе издрзати овдје. Све је вец рецено и написано од постених људи, нема висе ста да се дода, само нека се сви спасавају који могу, поготову дјеца. Сретно!

Name

ре син борца РС

14.07.2018 13:55

А теби сину борца сретно у Аустралији.Успио си изгањати папире и сада пљујеш по другима. Као ти си сада много паметан а сви остали су будале. Можда многи други нису били у могућности да добију визу за Аустралију. А гањање тих папира много кошта. Зашто проклињеш Републику Српску. Власти су биле остајале и мјењале се. Као што ће се и ова промијенити.

Name

ре

15.07.2018 07:44

Ако је све то тацно сто писес,сто се мене тице,купи прње па кидај.Разгули.И никада се не врацај.Добро ја знам Србе којима смета србовање.Реално, србовања и нема а они виде да има.Једино ако им не смета сто се нецемо да реинтегрисемо у БиХ.То смета Муслиманима који пису овдје о србовању. Овакви Срби су били на власти 50 година и све упропастили.Не окреци се сине.ОНЕ WАY ТИЦКЕТ.Фор гоод.

Name

ре нечији син

16.07.2018 13:16

Нити си син нити си погинулог борца. Пљујеш по мртвом оцу, ако си уопште оно што пишеш. Срећан ти пут и не окрећи се сине, нема мјеста овдје за пи...

Name

Деба

14.07.2018 11:01

Е мој Мектицу сви би ми ви вољели да смо се надрпали као Спириц, реално говореци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.07.2018 13:15

Не би свако.. Људи само желе да добро живе и уживају од свог рада.. Не занима их ни велики новац ни висока политика, али проблем је што не могу ни да преживљавају..

Name

Са стране

14.07.2018 12:06

Мектићу, бави се својим послом. Ово ћу рећи спреман у децу да се закунем: Моја рука никад сем СДС никад никог није заокружила. Због Мектића ћу прескочити ове изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карактер

14.07.2018 12:40

Мектиц је један а СДС има јос 100 кандидата. Ако ти се не свидја Мектиц ти заокрузи неког другог. Искрено Мектиц је сељакаст али одавно нико није исправније говорио од њега.

Name

Ре са стране

14.07.2018 13:38

Па ти дај глас Шпирићу, то ти је гарант просперитета за дјецу у коју се кунеш.

Name

Ин

14.07.2018 22:29

Ти са стране никад ниси ни гласао за сдс провидан ти је коментар

Name

Лове Ис Ин Тхе Аир

14.07.2018 13:30

Која је то само љубав била између 2010 и 2014. године када су Мехтиç (тада директор Службе за странце) и Шпирке (тада министар финансија БиХ), куповали пословни простор у Бања Луци за 1.5 милиона марака и када су договарали средства и извођаче радова за изградњу главне зграде Службе за странце у износу од 3.5 милиона КМ. Која је то љубав била!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

14.07.2018 14:39

Немој Мектицу на насег Спиру. Цовјек написао 3(три) књиге по 500(петсто) примјерака пола поклонио од остатка проданих купио стан у Бецу@ ! А ви ЕКОНОМИСТИ АЈДЕ ИЗРАЦУНАЈТЕ ЈАКО ЈЕ ТО МОГУЦЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељо

14.07.2018 17:51

Како Иво Андриц добио Нобелову награду за књизевност за роман[ НА ДРИНИ ЦУПРИЈА] а написао их је јос доста па му се невиди неки капитал. А да ли ко зна назив неке књиге од Николе Спириц.