ЕУ скраћује пут тзв. Косову?

Нови начин одлучивања у ЕУ, који је најавио комесар Јоханес Хан, могао би да постане и нова пречица за тзв. Косово, пишу данашње Новости.

Србија 14.07.2018 | 08:44
ЕУ скраћује пут тзв. Косову?
Механизам по којем за одређене кораке ка пуноправном чланству у Унији неће бити потребан консензус свих чланица, поједине државе могле би да искористе да покушају да Косово "прогурају" на европском путу, упркос ставу земаља које не признају једностано проглашену независност, наводи лист.

Новости подсећају на информације да би, ипак, за пријем у чланство остао услов да се о томе сагласе све чланице.

Међутим, евентуална нова правила могла би да се искористе како би се Приштина "прошверцовала" поред држава које су чврсте у ставу да се Косово не мозе третирати као самосталма држана.

Одлука о одређеним уступцима Приштини могла би да буде донета и без сагласности држава које не признају Косово.

Односно, прегласавањем би био прокрчен пут до коначне одлуке о пријему лажне државе, пише лист.

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Музиме

14.07.2018 07:07

Тоје потписао Вуциц недавно само несмије реци своме народу истину.Моје мисљење је проблем косова је заврсен цин.Само интересантно да се ниједном јавно није путин изјаснио ипак он је утјецајна лицност у свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

14.07.2018 07:36

Историја није заврсена књига. Она се увјек допуњује новим поглављима.

Name

Зоки

14.07.2018 08:11

Било како било,ми смо као народ бирајуци овакве представнике како у Сбији тако у Републици Српској обезбједили довољно непријатеља за евентуални нови рат.Ми смо увијек против оних који имају реалну моц.,зато нам се не писе добро.

Name

Последњи кинески цар

14.07.2018 09:29

@Музиме: Па шта ти мислиш да би требао урадити Путин око Косова, након анексије Јужне Осетије , Абхазије и Крима? Следећи логику, и потезе Русије око ових територија Грузије и Украјине, једини исправан потез му је да призна Косово.

Name

Кики

16.07.2018 22:17

Па ЕУ сама одлуцује кога це и како примити..ниста ново.

Name

Па

14.07.2018 07:36

Лажна држава Косово може у лажну ЕУ што да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мандај

14.07.2018 14:04

А Србенде иду масовно у “праву Русију”

Name

Скептик

14.07.2018 08:01

ЕУ=YУ, БРИСЕЛ=БЕОГРАД, ЕУРО=ДИНАР, НАТО=ЈНА....ОПСТАНАК ЕУ= ОПСТАНАК YУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

14.07.2018 08:36

Једно су зеље а друго могуцности, Косово је признато јос давно само се народ лазе не смије му се реци. Реално да званицно признају Косово ста це Србија.Војска је слаба, економија слаба неслога растура Србију, само би се гинуло и земљу би опет разрузили као и 99 год.Вуциц само прица муља у мутном, Русија је далеко и она се бори за своју сигурност и њој прете исти непријатељ.Спас Србима је да се примире и цекају повољније околности.Америкаци су свима на терету и дјеле и ЕУ изнутра и врсе притисак. Срби се требају окренути комсијама тудје ником није донело добро на дуге стазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пристрасан

14.07.2018 09:20

Шта велиш мрчо, Срби да се примире и чекају? Ако тако одгајаш дијете, да се припрема за нове ратове и покоље као што си ти 90-тих, надам се да си свјестан чињенице да ти се живо вратити неће. За разлику од 90-тих, Србија је данас у потпуном НАТО окружењу, била би избрисана са карте свијета...

Name

ре неутралан

14.07.2018 09:45

Па и други се спремају и цекају има ту јос отворених Рацуна....

Name

неутралан

14.07.2018 10:23

Нисам мислио на рат уопсте, него дипломатијом то ресити, своје дјете уцим да нормално зиви у позоравам га и прицам да смо ми исти народ на овим просторима да треба постовати тудје обицаје да саслуса другог и увази и о томе размисли прије него ли донесе одлуку о томе.Сто се ти рацуна Ре тице то ме пласи, никад их нецемо ми изравњати посебно сто се десило 90 год.Због тога це нам дјеца гинути ако ми не ресимо, али сам зато сигуран да моја неце јер сам их одвео из те лудница али она сто су отала нека им је Бог на помоци са таквим родитељима који хране дјецу за будуци рат, а храни те их сигурно за за рат ако не ресите то

Name

децко

14.07.2018 08:42

Поцетак краја ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби Губитници

14.07.2018 11:19

Ми Срби смо највеци губитници на овим просторима и то сада само будалама није јасно. Кад смо бирали измедју двије силе 1990 ми смо одбили запад и Европу који су улозили огроман новац у Југославију и имали смо одлицне односе и углед код њих а изабрали смо Русију која нам никад није дала нека улагања, имали смо лосе односе да њом због окрсаја Тите и Стаљина и наси градјани су имали бољи зивотни стандард од руских. И ми будале изаберемо њих. Запад опет оцајницки покуса да нас врати на своју страну па уведе Хрватима забрану на купњу и увоз орузија па онда Хрвати преко ових истих Руса купе орузије из Украјине које је пребацено преко Мадјарске. А само да знате русофили Русија је морала дати своју дозволу као земља производјац. Нису Хрвати могли купити руско орузије и добити га из Украјине ако то Русија која га је произвела не дозволи. Запад нам је било дао цак и 3 мјесеца да војно угусимо побуне а ми смо им опет наставили псовати мајку и клети се у браЦку Русију. На крају је западу досадило да се труди око незахвалних Срба па се окренуо Хрватима који су га једва доцекали. Остало сви знате како је просло. И није нам нико крив сто нисмо изабрали ЕУ и НАТО па би тако и сада били владари Југославије од Аустрије до Грцке јер је западу одговарало да Југославија постоји али као дио ЕУ и НАТО савеза. Кад су видјели да смо ми Срби глупи и хоцемо да будемо Руски коњусари испунили су нам зељу. Толико о насој памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де

14.07.2018 19:24

ми реци, јесу нас Руси и Нато тукли ? Да није Руса, Срба би нестало. Само полако доци це све на своје. Отето проклето ! Гдје су Срби то је Србија !