Виртус је хтио Омића, али...

Није италијански клуб имао средстава да ангажује словеначког центра.

Кошарка 14.07.2018 | 21:30
Виртус је хтио Омића, али...
Ален Омић је у Црвену звезду стигао последњег дана за пријављање за АБА лигу, али је временом постао веома битан играч за црвено-беле. Имао је уговор до краја сезоне, тако да је сада слободан играч. Својим добрим партијама је привукао пажњу многих клубова. Како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт, њега је желео Виртус из Болоње, питао је за њега пре петнаестак дана, али је добио новчане захтеве које није могао да испуни.

Зато су се у овом клубу окренули другим опцијама и довели Дејана Кравића из Паниониоса. У питању је момак рођен у Мостару који се у једном моменту 2014. појавио на проширеном списку репрезентације Србије. Он је био приступачнија опција, па се Виртус одлучио за њега. Можда и даље размишљају о Омићу, али после доласка Кравића делује да ће се то тешко догодити.

Подсетимо, Виртус се помињао као могућа дестинација за селектора Србије Александра Ђорђевића, али се ни тај посао није реализовао.

Омић је слободан играч што значи да може да потпише за било који клуб без обештећења. Делује да су шансе за останак у Црвеној звезди минималне, иако би такав сценарио био веома добар по црвено-беле, а поред Виртуса као заинтересован клуб се помињала Гран Канарија, која се интересује и за Тејлора Рочестијајер јој је потребно појачање на позицији плејмејкера.

Видећемо где ће Омић наставити каријеру. У Црвеној звезди је пружао јако добре партије, тако да ће сигурно имати довољно понуда да може да одлучи шта је најбоље за његову каријеру. Показао се под евролигашким светлом. У АБА лиги је био један од најбољих појединаца црвено-белих.

Сада очигледно може да бира...

Извор: моззартспорт

Фото: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар