Трамп: Меј је уништила Бреxит

Амерички предсједник Доналд Трамп оптужио је британску премијерку Терезу Меј да је "уништила Бреxит" и додао да би било какав њен покушај да задржи блиске односе са Европском унијом учинио мало вјероватним уносан трговински споразум са САД.

Свијет 13.07.2018 | 10:41
Трамп: Меј је уништила Бреxит
"Ако склопе такав споразум (са Унијом), онда ћемо ми пословати са ЕУ умјесто да послујемо са Британијом, тако да би то вероватно уништило договор", рекао је Трамп у интервјуу за британски "Сан". 

Он тврди да је Меј игнорисала његов савјет опредијеливши се за стратегију "меког Бреxита". 

Упитан за тврдње да је назвао британску премијерку "наставницом која воли да наређује", Трамп је рекао да је то "лажна вијест" "Вашингтон поста".

"Не, не, не, не. Никад нисам рекао ништа лоше о њој, то је лажна вијест. Мислим да је она дивна особа, лијепо се са њом слажем", рекао је Трамп. 

Трамп је мишљења и да би бивши министар спољних послова Борис Џонсон, који је дао оставку због "меког Бреxита", био "одличан премијер". 

"Он је веома талентован момак, много ми се свиђа. Мислим да би био одличан премијер, мислим да има оно што је потребно", рекао је Трамп.

Амерички предсједник оштро је напао и градоначелника Лондона Садика Кана јер се, како каже, није супротставио терористима и оптужио га за пораст криминала у британској пријестоници. 

Оптужио је и лидере ЕУ да су уништили своју културу и идентитет дозволивши милионима миграната да уђу у Унију. 

Предсједник САД додао је и да ће одржати односе са руским колегом Владимиром Путином, упркос тровањима нервним агенсом "новичоком" у Солсберију. 

Трамп тврди да милиони Британаца подржавају његову политику. 

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

фићо

13.07.2018 09:18

Коначно се слажем са Трмпом, нарочито у изјави: лидери ЕУ уништилису властиту културу јер су дозвилили милиунима миграната да уђу у Европу....требало јих је послати у земљу, која им је срушила нихове домове у Либији, Сирији, Афганистану итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Фицо

13.07.2018 12:14

Ако мислис на УСА, тамо их вецина и заврси. Та дрзава годисње прими преко милион људи.

Name

Оља

13.07.2018 09:39

Као да се воде за руке. Само, супруг Т. Меј има љепсу руку у својој руци. Мало сале, није на одмет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало ли је...

13.07.2018 11:33

Не подржавам политику имиграције али ми се само по себи намеће питање, на чијој "култури" и на чијем "идентитету" почива Америка тј. САД? Ипак ће ово бити само још једна Трампова флоскула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

13.07.2018 12:28

Овај трамп се понаса ка да је његов цитав свијет...

ОДГОВОРИТЕ