Серена и Кербер у финалу Вимблдона!

Моћна Серена у десетом финалу Вимблдона! Серена Вилијамс, седмострука шампионка на теренима 'Ол Ингланд клаба', пласирала се у финале Вимблдона, пошто је у два сета победила Јулију Гергес.  Кербер је постала прва финалисткиња Вимблдона! Немачка тенисерка Анђелик Кербер прва је финалисткиња овогодишњег Вимблдона.

Тенис 12.07.2018 | 17:30
Серена и Кербер у финалу Вимблдона!
Кербер је у полуфиналу савладала летонску играчицу Јелену Остапенко резултатом 6:3, 6:3, после нешто мање од 70 минута игре.

Десета играчица на WТА листи је је после 3:3 у првом сету направила серију од шест везаних поена којом је преломила питање победника, да би тријумф могао да буде убедљивији да није претрпела брејк у финишу, када је већ водила 5:1.

Она је на тај начин дошла до другог вимблдонског финала, пошто је 2016. у изгубила од Серене Вилијамс, а у суботу ће играти за трећи Грен слем трофеј у каријери, први у Лондону.

Исте године када је освојила УС Опен најбоља је била и на Аустралијан Опену.

Моћна Серена у десетом финалу Вимблдона! Серена Вилијамс, седмострука шампионка на теренима 'Ол Ингланд клаба', пласирала се у финале Вимблдона, пошто је у два сета победила Јулију Гергес.

Вилијамс, која се ове године вратила након порођаја, славила је резултатом 6:2, 6:4.

Серени је за десето финале Вимблдона било потребно само 72 минута игре и у њему ће се састати са Анђелик Кербер.

Тенисерка из Америке до сада је освојила 23 Грен слем титуле и суботу ће имати шансу да се изједначи са Маргерет Корт (24).

Серена је добро кренула меч, одмах је кренула да притиска на сервис Немице, међутим после четири гема није било брејка (2:2).

Није успела у другом гему да искористи брејк лопту, али зато јесте у шестом. Серена је повела са 4:2, а потом је први сет добила са 6:2.

У другом сету поново је одузела сервис противници у шестом гему, потом је брејк и потврдила и повела са 5:2. Гергес успела је да се врати и да сервира за изједначење (5:4), међутим Вилијамс је направила брејк за велику победу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар