Ван Бастен: Добро је да се навијачи смију Нејмару!

Хрвати могу још! Марко ван Бастен, бивши холандски репрезентативац и члан ФИФА "Тецхницал Студy Гроуп", која ће на крају Мундијала изабрати најбоље појединце, сматра да је пред Хрватском историјска шанса, да Лионел Меси има све мање простора, али и да је добро што се публика смеје Нејмару. . .

Фудбал 12.07.2018 | 15:45
Ван Бастен: Добро је да се навијачи смију Нејмару!
Ван Бастен је данас у Москви био расположен за сва питања новинара, па чак и за епилог утакмице Данска – Француска, која је једина на турниру завршена без голова, што није било неочекивано, с обзиром на то да је реми одговарао и једнима и другима јер је у питању било последње колу у Ц групи.

Мундијал су обележили Хрватска, прерани одлазак кући Месија, Роналда, неуспех светских првака Немаца, али и урнебесне шале на рачун Нејмаровог пренемагања на терену.

"Симулирање није добро, глума не може да помогне у фудбалу. Али добро је имати мало хумора, а Нејмар је натерао људе да се смеју, тако да је то добро", нашалио се Ван Бастен на рачун Бразилца.

Холанђанин сматра да је Русија одлично организовала турнир.

"Турнир је сјајан, слика са стадиона је фантастична. Није било проблема с навијачима. Велики догађај је одржан. Што се фудбала тиче, није много одушевио, али је Хрватска, одличан тим који је заслужио финале".

Он је истакао да мале земље нису освајале Мундијал, али да Хрватска има историјску шансу.

"Хрвати су одлични играчи, играју по целој Европи, у добрим тимовима и искусан су тим. Модрић води екипу, води игру и с њим могу још много да ураде. Финале је увек нешто посебно и тешко је предвидети победника. Мале земље као Хрватска тешко освајају првенство,, погледајте историју, углавном су то били "велики играчи". Ово је велика шанса за Хрватску, велика шанса за мале земље".

Ван Бастен има објашњење и зашто у полуфиналу није било Аргентине, Бразила или Немачке.

"Фудбал се променио, нападачи данас имају мање простора, неупоредиво мање времена да реагују, да се спреме за ударац. Цак и играчи какав је Меси све мање имају времена са оваквим одбранама. Данас је готово немогуће играти, имате десет противничких играча који вас у стопу прате. То је проблем тимова који играју офанзивно, нападачки. Немци су направили велики број шанси, али их нису реализовали. А, онда постоји опасност од контранапада. Размислите колико нападачки тимови имају квадратних метара за напад, а колико квадратних метара остављају противнику за контранапад. Можеш да ризикујеш, да пробаш да пробијеш, али мораш да будеш свестан и да можеш да будеш кажњен".

Некада феноменални нападач се осврнуо и на меч Данска – Француска.

"Резултат те утакмице је био очекиван. Не знам, морамо да причамо о томе, о тим утакмицама у последњем колу..."

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар