Врхунски опроштај мадридске штампе: Нико неће бити као он!

Насловнице угледних светских медија говоре довољно о себи и о њему.

Фудбал 11.07.2018 | 23:55
Врхунски опроштај мадридске штампе: Нико неће бити као он!
Толико је велики да је способан и полуфинале Мундијала да баци у други план! Трансфер Кристијана Роналдацелтрална је тема у свим водећим светским медијима, изузимајући оне у Француској и Белгији, па и Енглескоји, али зато Шпанци, Италијани и Портигалци – свако на свој начин – као централну тему издвајајупрелазак најбољег фудбалера планете из Реала у Јувентус.

У Мадриду се на фантастичан начин опраштају од човека који је девет година носио бели дрес, а најоргиналнија је (не први пут) угледна Марка, која је изашла с насловом:

„Нико неће бити као он“.

У срце насловнице залепила је фотографију легендарног гола маказицама баш у Торину у полуфиналу Лиге шампиона, а око њега равно 450 лоптица које симболишу број голова на 438 мечева и на свакој од њих грб клуба који је малтретирао. Врхунски.

Ас се од Роналда опростио поздравом: „Ћао, Кристијано, било је лепо док је трајало“, док ривалски Мундодепортиво из Барслеоне пише „ЦР сете“, што је игра речи и означава надимак Португалца ЦР7, а може да значи и да је посао, коначно, готов.

У родном Португалу, Роналда су ка Торину испратили А Бола, комбинујући његов и надимак новог клуба, са силуетом чувених маказица, О Жого се поиграо речима „Серија А Киллер“, најављујући да је италијанска лига добила „серијског убицу“, а на Острву је чак и лондонски Метро залепио Кристијана преко целе стране уз поруку „Какав ударац“.

О томе како су га дочекали Италијани читајте рубрици Буонгиорно Италиа нашег дописника из Рима ЖељкаПантелића, а овде само можете да видите да га је Ил Романиста, навијачки дневник посвећен искључиво дешвањима у Роми, дочекао фотографијом у коме се бори за позицију са Костасом Маноласом, уз речи:

„Добродошао“.

Нема шта. Нова ера је почела.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар