Саутгејт: Хрватска је тест, а Стерлинг кључан!

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Гарет Саутгејт рекао је да ће утакмица против Хрватске у полуфиналу Светског првенства бити велики тест за његову екипу, али да није ни очекивао да ће у завршници бити другачије.

Фудбал 11.07.2018 | 15:15
Саутгејт: Хрватска је тест, а Стерлинг кључан!
"Хрватска је произвела неке невероватне играче за тако малу земљу. То ће бити велики тест за нас, али нисмо ни очекивали да ће бити другачије", рекао је Саутгејт.

Енглеска ће у среду од 20 часова играти против Хрватске, у полуфиналу Светског првенства у Русији. То је први пут од 1990. године да се Енглеска пласирала у четвртфинале.

Енглеског репрезентативца Рахима Стерлинга критиковали су навијачи током Светског првенства, посебно због слабе ефикасности, а Саутгејт је рекао да је фудбалер Манчестер ситија био један од кључних играча за пласман у полуфинале.

Такође, из хрватске екипе рекли су да је Стерлинг један од најопаснијих енглеских играча.

"Нисам изненађен тиме. Ако погледате наше нападачке акције, он је био кључан. Сви га поштују у екипи, а исто је и са бројним бившим фудбалерима. Сви смо задовољни његовим доприносом. Он је велика претња по противника", навео је Саутгејт.

Говорећи о репрезентативцу Џордану Хендерсону, Саутгејт је рекао да је тај играч дуго био потцењиван.

"Он је изванредан вођа. Квалитет његове игре је отишао на нови ниво. Игра на врхунцу", додао је селектор.

Хендерсон је рекао да Хрватска има одличне играче средине терена, а да је Лука Модрић можда најбољи везни играч против којег је играо

Откако је Хендерсон у тиму, Енглеска није изгубила у 30 узастопних утакмица. Он је рекао да не обраћа превише пажње на то, већ да његова екипа игра и побеђује као тим.

Хендерсон је рекао да је Саутгејт вратио идентитет екипи и да је јединство свих у тиму награђено пласманом у полуфинале Мундијала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар