Додикова "одбрана и посљедњи дани"

Прича о "два Енглеза" без којих петоро људи у Бањалуци ни кафу не може на миру попити, могла би звучати и духовито, јер неодољиво подсјећа на незаборавне дијалоге из серије "'Ало, ало". Онима који неће да вјерују да им је Жељка Цвијановић продужила живот за четири године (што је јавно тврдила), није до смијеха. Поготово није до смијеха грађанским активистима, новинарима, члановима групе "Правда за Давида" које свакодневно прати, приводи и саслушава полиција, док Јавни сервис објелодањује "нова сазнања" из "повјерљивих извора" о њиховом "рушилачком походу на Републику Српску".

Република Српска 11.07.2018 | 13:24
Додикова "одбрана и посљедњи дани"
Западни центри моћи раде на дестабилизацији Републике Српске и рушењу њених институција. У БиХ је с тим циљем стигло 40 специјалних агената, преобучених у војнике. Двојица британских агената роваре по Бањалуци. Гдје год да се окупи пет људи, та двојица се инфилтрирају и уносе пометњу. Поједине невладине организације и појединце финансира Сорош, да заједно са опозицијом руше институције Српске. На тргу Крајине под фирмом "Правда за Давида" окупља се пар стотина криминалаца.

Не знам какву би дијагнозу добар психијатар одредио особи која би све ово испричала док загледана у плафон лежи на његовом каучу, али ово није повјерљив разговор између "доктора и пацијента", већ изјаве званичника овог ентитета и вијести које свакодневно, ко за то има "желудац", може чути или прочитати у медијима који су под контролом актуелне власти у Републици Српској. Прије свега у информативним емисијама Радио телевизије Републике Српкске (формално Јавног сервиса) и новинске агенције СРНА (која се финасира из Буџета РС).

Прича о "два Енглеза" без којих петоро људи у Бањалуци ни кафу не може на миру попити, могла би звучати и духовито, јер неодољиво подсјећа на незаборавне дијелоге из серије "'Ало, ало".  Онима који неће да вјерују да им је Жељка Цвијановић продужила живот за четири године (што је јавно тврдила), није до смијеха.

Поготово није до смијеха грађанским активистима, новинарима, члановима групе "Правда за Давида" које свакодневно прати, приводи и саслушава полиција, док Јавни сервис објелодањује "нова сазнања" из "повјерљивих извора" о њиховом "рушилачком походу на Републику Српску". Каква су осјећања код породице младог Бањалучанина Давида Драгичевића, која више од три мјесеца уз подршку бројних грађана тражи истину о смрти свог сина док их власт, преко својих медија етикетира као издајнике, рушиоце, плаћенике неких имагинарних непријатеља Републике Српске.

Предизборна кампања за опште изборе у Босни и Херцеговини, званично почиње почетком септембра. Међутим, она већ увелико траје и како се избори приближавају, нервоза расте, а с њом се и "вањски и унутрашњи непријетељи Републике Српске", у изјавама оних на власти "множе".

С друге стране, безбједносне агенције Босне и Херцеговине, немају ни једну информацију о утицају тих "страних центара моћи" на дешавања која попримају размјере општег грађанског буђења и отпора поступцима актуелне власти, посебно оне на челу са Милорадом Додиком, самопрокламованим "Чуваром Српске".

Они који мало дуже памте дешавања у региону протеклих двадесетак година међутим, нису изнанађени паранојом актуелне власти у Бањалуци. Неко ће се сјетити Пекићевог дјела "Одбрана и последњи дани", неко истоименог албума београдских "Идола“, а неко Одбране и последњих дана режима Слободана Милошевића. Посебно те преломне 2000. године и последњих дана режима овог тиранина. Сјетиће се и "Сорошевих плаћеника" и "криминалаца и случајних пролазника" који се окупљају на антирежимским протестима и "шпијуна који роваре".

И није ту ништа случајно. Многи су заборавили чији је продукт Милорад Додик.

Када је 1997. дошло до слома тадашње СДС-ове власти у Републици Српској уз свесрдну помоћ сада "мрског Запада", и оружану асистенцију Драгана Лукача, тада команданта специјалне полиције, тражио се нови премијер овог ентитета.

Биљана Плавшић, тада предсједница и миљеница "омраженог Запада", на крају осуђена за ратне злочине које је сама признала, понудила је мандат Младену Иванићу, што је он одбио.

Тада делегација коју су осим Биљане Плавшић, у којој су били представници Социјалистичке партије РС (овдашње Милошевићеве филијале) бива примљена на канабе код београдског вожда. Када су му саопштили да је Иванић одбио бити премијер, Милошевић задовољно отпухујући дим томпуса рече: "Имам ја млађег и енергичнијег мандатара, он се зове Миле Додик!" (Ово ми је лично испричао један од учесника тог састанка. Није Биљана Плавшић).

Битно је непоменути да је двије године прије Дејтона Милошевић за "мрски Запад" био "фактор мира и стабилности на Балкану". Када се "мрски запад", неколико година послије досјетио да је Милошевић ипак "балкански касапин", млађи и енергичнији Миле је и даље остао "дашак свјежег вјетра на Балкану", Тако га је бар крстила УС државна секретарка Медлин Олбрајт.

Е па већ извјесно вријеме тај "дашак свјежег вјетра", заудара на онај београдски канабе, на којем су се многи презнојавали. Са којег је некадашњи "фактор" прво наређивао хапшење "сорошеваца" и страних плаћеника, а онда бога ми и егзекуције.

Срећа, наша да наш "дашак" ипак нема војну и полицијску машинерију коју је имао Милошевић. Ипак, кад дође вијеме "Одбране и последњих дана", треба знати да су такви на све спремни. Ако су грађани већ прогледали, а чини ми се да јесу, вријеме је да се и прозори отворе. Зна некадашњи "дашак", а садашњи "задах", да се прозори увијек отварају изнутра, онда када понестане свјежег ваздуха. Тада настаје промаја која одува сваки непријатан задах, а овдје баш неподношљиво смрди. Ето чему сијање страха од промаје, и других "мрских непријатеља". Бојимо се ми Балканци промаје, али ипак занмо отворити прозоре – боље да нас убије промаја него смрад.

Аутор: Миљан Ковач

(импулспортал)

Коментари / 84

Оставите коментар
Name

xxx

11.07.2018 11:28

Ма додијао брате ...врјеме је да оде и он и сви ови његови сатрапи около њега ! Човјек једноставно има болесну жељу да влада као султан правећи се да је нај паметнији, народу треба свјежине,младости,нових идеја, весеља и задовољства , а не ових мрачних и болесних типова који само виде црно и непријатеље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

11.07.2018 12:10

Свјежину, младост и нове идеје ће донијети : ЧАВИЋ , МИХАЉИЦА, КРСМАНОВИЋ ..... ???? Друже мој, СНСД ће убједљиво побједити на изборима, јер власт нема алтернативу! И ко ће гласати за СЗП, гласаће из ината, не што имају нешто што си навео... Ја нећу гласати ни за власт , ни за опозицију, јер су лоши сви. а глас да дам из ината само против власти, НЕ ДАМ!!!!

Name

СНСД

11.07.2018 12:13

Дзаба ти све увреде Миљане, СНСД це јос дуго владати. А ти цес и даље цекати неки нови октобар и неку нову наду... али имас утјеху у томе да никад октобра неце нестати...

Name

11.07.2018 12:28

Сви они који кажу да је ПРАВДА ЗА ДАВИДА некаква фирма нека погледају у своје дијете а онима којима је досадило нек не гледају, не слушају и не пишу нека се баве собом, нешто са њима није у реду ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

Name

ре СНСД

11.07.2018 12:44

Мислиш да ћете владати крађом на изборима. Ни у Србији Слобо није промјењен изборима, ваљало је наћи дугог начина да народ искаже своју воју! Тако ће бити и овдје!

Name

ре-Гоги

11.07.2018 12:49

Који сте ви Снсд болиди....невјеројатно коју болесну,патолошку жељу и потребу имате да сте нај паметнији,нај мудрији,нај образованији,нај....нај....а обични сте сељаци који због патолошке сујете нисте у стању да сватите да је ваше лоповско вријеме прошло....ћао,нема више,било прошло што прије ставите биће вам лакше.....боли гуза али шта се може.....сами сте изабрали и тражили....

Name

Вук

11.07.2018 12:53

Јел ботови одмарате ли ви кад .Ваша свјежина и младост су Никола Шпирић , Душанка Мајкић , Милорад Додик и многи други на вашим листама, све лоповчине прве класе , који су своје србовање добро наплатили , који су отјерал младе из РС-а , а РС довели у банкрот и безизлазну ситуацију,Социјални мир одржавају непрекидним подизањем кредита које нас је довело у дужничко ропство.Смрад који се са вама шири се не може описати а провјетравање ће бити обавезно .Поставља се једно питање шта ће бити са КП заводима, када се сав тај смрад тамо сјати.За СзП ће гласати сав поштени свјет којеме је доста ваше крађе , убистава, шиканирања, мобинга, партиског запошљавања, задуживања и чега све не више.

Name

Узор свима!

11.07.2018 14:55

Милокрад је болесно амбициозан цовјек. Једино сто се не уклапа у ту дијагнозу јесте похлепа за новцем. То произилази али јасно из његовог папанског менталитета..

Name

Ага

11.07.2018 16:47

Додик заувијек. Дрзавник прије свега.

Name

Зворник

11.07.2018 11:31

Браво за цланак нит би ста додо нит би ста одузео капа доле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Марас

11.07.2018 12:13

Погледај филм тежина ланаца први дио, ту је све детаљно објашњено како и ко је уништио и YУГ и републике у њеном саставу! Наравно, зна се ,али ви то ботови једни нећете зарад сендвића да признате! Срамите се ко вам је деда био!!!!

Name

браво за коментар

11.07.2018 12:52

Царски чланак. Октобар је вријеме револуција, Октобарске Русији, Петооктобарске у Србији... То је вријеме са многим значењима. Промјене долазе, као брзи воз. Ни избори их не могу зауставити.

Name

ре

13.07.2018 08:37

Од додика нема већа казне за спрски народ у РС. Међународна заједница га прије 20 година није могла горе казнити него његовим довођењем нас власт, ефекат је разорнији од било каквог бомбародања НАТО пакта. Последице његових скоро 20 година власти, осјећаће генерација нардих 60 и више година.

Name

Ре

13.07.2018 18:53

Дошло вријеме да додик у октобру положи рачуна за сва зла која је нанио народу за последњих 20 година.

Name

И Сарајево

11.07.2018 11:31

Задах долази из заједницких институција а у октобру це провјетравање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2018 12:25

У праву си Клосарац,једва те препознах

Name

др

11.07.2018 12:27

Прехладјен си...

Name

ре

11.07.2018 12:45

Оће провјетравање у октобру, али на Бањалучким улицама!

Name

Ре ре

11.07.2018 13:45

Стаса је од окобра поново у парламенту БХ.

Name

Никола

11.07.2018 11:32

Једном ријечју,Додик није никакав патриота,него само обични опортуниста који жели само власт и моћ! За то је спреман жртвовати и народ и Републику Српску!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.07.2018 12:29

БРАВО НИКОЛА, ИСТ ТАКО И ЈА ВИДИМ

Name

Напријед

11.07.2018 12:32

Никола, морам признати да увијек имас добар коментар!

Name

ре

11.07.2018 12:42

Додик је нови Слобо, зато га чека и нови 5ти Октобар! Мисли да може да краде изборе заувјек, као да народ нема другог начина да "смјени" њега и његове.

Name

какав дрипац?

11.07.2018 14:58

Милосевиц се не мозе поредити са Додиком! Ако вец хоцете поредјење онда би Додик био портир у згради гдје је Милосевиц високи циновник!

Name

поп

11.07.2018 15:02

Све је он ородао вец.

Name

Милко

11.07.2018 11:34

Велика разлика је измедју Милосевица и Додика. Милосевиц је бранио идеале своје зене а рудоња брани кеш који је опљачкао. Онај први ни за живу главу није хтио побјећи, иако му је запад нудио да оде у Русију. Овсј наш ће нагулити са пуним авионом пара чим загусти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има тога..

13.07.2018 20:25

Није све у кешу. Доста је тога на рачунима диљем овог дуњалука, прилично је у злату и златним полугама, па у акцијама и дивидендама, доста и у некретнинама, фирмама којекаквом овдје и у Србији. Има тога има. Накупило се. Али, сад је проблем како сачувати. И иметак и слободу.

Name

Русија укида ембарго на јабуке

11.07.2018 11:36

А тек што ће јабуке да роде ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

11.07.2018 11:36

Види са да су последњи дани, коме год је Стевандић пришао тај је пропао. Све већ виђено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Научник

11.07.2018 11:37

Знајући да це приватизација 1996. донети развој и напредак Републике Српске, западне земље су настојале да то по сваку цену спрече, тај задатак је очито био поверен енглеској амбасади. Због немогућности да се концепт приватизације промени путем пружања стручних и консултантских услуга кренуло се другим путем, опробаним методом који је на толико места у свету дао пожељан резултат, па засто не би и овде. Тражен је и пронађен ослонац на домаће снаге. По већ опробаном методу снага је у горем, у оном који је политички слабији, који има мањи изгледа за политичку победу. Што су изгледи за победу мањи а, уколико се ипак доведе на власт, захвалност је потпунија. То странци добро знају. Одатле и толика упорност да се коалиција "Слога" састављена од странака безначајне снаге (крајње пролазности) доведе на власт. У оквиру коалиције поново се пуно тежисте ставља на политички најслабијег. И поново, по ко зна који пут, потврда истине да онај ко је најслабији зели горе не питајући за цену захваљивања. Представник странке са најмањом са најмањом политичком снагом (два посланика) на неколико месецина, упорно понавља како це први закон који ће укинути када постане председник владе бити Закон о приватизацији. И заиста, по познатом комунистичком, "ко је ниста биће све", само када дође на власт. Од тада почињу патње овога народа. Руши се и уништава привреда, коју су толике генерације 50 година мукотрпно стварале, расте незапосленост, сиромаство, дугови, распродаје. И у томе се упорно истрајава. Иако се голим оком види да је приватизација 1997 само погрешан назив за пројекат уништења властите привреде, на томе се упорно истрајава. Приватизација се мора провести до краја не питајући за цену. Захвалност мора бити потпуна. Када је кренуо процес акционарске приватизације 1996-1997 морао је да се нађе цовек који ће све то да сруши, и нађен је, пристао да да зарад своје политчке амбиције уништи привреду а на тај начин и народ. Ретко је коме пошло за руком да толико овлада глобализмом, да толико дубоко проникне у дух глобалистичког владања властитим народом као првацима коалиције "Слога". Вероватно је ту тајна, од тада тако бриљантне политичке каријере наших амбициозних политичара, оних најамбициознијих. Нико као "он" нема петљу да тако "одбруси" странцима, а они ни речи, чује се у народу. А странци вероватно знају засто. Није важно ста се прича важно је ста се ради. Мерено патњама које је овај народ претрпео због ове приватизације, она је зло које скоро да стоји уз раме претходном рату. У делу уништења привреде показала се успешнијом од рата. Уместо напрасног ратног убијања и злостављања, овде се остварује масовно убијање ширењем и продуљивањем сиромаштва. На десетине хиљада људи је пре времена умрло због губитка предузећа, запослења, због сиромаштва. Због тога онај који је донео и који проводи ову приватизацију на овом просторима представља најмасовнијег убицу. Суштина ове приватизације је у потпуном привредносистемском поремећају који нужно и завршава у потпуном уништењу привреде. потпуно и без остатка и без икаквих изгледа да це привреда оживети пре него сто доде до поништења ове приватизације. Ми смо произвођачи властите кризе. Наметнутим нам слободним тржиштем и приватизацијом уништили смо властиту привреду без икаве идеје како да направимо нову. Па ста би ти политичари радили ако не би стално хорски понављали стране инвестиције, успешно задуживање. Овакво се најбоље уништава властити народ. Доведе се на власт слаба влада и она уништава свој народ, странци су само подршка, све остале прљаве послове раде домаће снаге. Држава се потпуно повлачи из привреде и све све препушта снагама отвореног слободног трзишта. Ову су чињенице, ово су резултати рада ове владе који се прикривају и тренутно добро не виде посто се маскирају појачаним задуживањем безвредним новцем из иностранства који це се са каматама морати враћати вредним робама. Сва задужења иду на инфраструктуру, (путеви, зграде и слицно) 47% а у буџетске плате 49%, у привреду 4%, отуда индиректно и за панзије, а тиме и у ПДВ поново у буџет. Кредитно задужење је 4,8 милијарди КМ а бруто друштвни производ 1,7 милијарди са тенденцијом даљег пада, радници и даље масовно остају без посла предузећа се затварају, приватизовани велики привредни гиганти не плаћају порезе држави (Рафинерија Брод, Бирац Зворник) држава им репрограмира дугове и даје нове кредите ИРБ само да задрже раднике, ти кредити никада и неце бити враћени. Наше руднике поклањамо станим инвеститорима да на њима они себи праве термоелектране, да се богате на нашим ресурсима, а ми за то време да убрзано изумиремо у колонијалном ропству. Ми смо презадужени, немамо привреде која може да враћа оволико кредитно задужење. Права држава и права влада не препишта странцу своје природне ресурсе, права држава сама гради термоелектреане за свој народ. Уместо што се узимају кредити за аутопутеве који ће нас одвесту у колонијално ропство да се дигне кредит за градњу термолектрана и хидроелектрана, такве инвестиције се отпате за 40 година 1500%. Али ми немамо памети, што ресурсе препуштамо странцима. Веома је угодно данас бити у власти. Не морас сносити одговорност за развој привреде, све се препушта страном инвеститору. Насупрот тешкоћама и горчини напретка стоји сва лакоћа и сласт пропадања. То глобалисти одлично знају и тежиште стављају на ту страну. Веома је привлачно и слатко живети изнад могућности, трошити више него што се зарађује. Свима је угодно и људима и политици. Само требами мислити на данас а не на сутра. То што иза пролазне садашње сласти стоји сва дугорочна сурова горчина у будућности, на то углавном нико не мисли. Веома је угодно трошити више него што се зарађује, посебно као што је то тако обилно као што је то случај код нас. Уместо иностране, било је потребно успоставити унутрашњу окупациону власт. Потребно је притиском на домаће политичаре разним уценама, претњама и преварама доћи до окупације народа и територије. Сви кредити и задузења не могу прикрити не рад домаће привреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизор

11.07.2018 13:06

Е,мој науцнице ста је та РС,који је она фактор била 1966 и који је фактор данас да би изазвала интересовања Запада.Била биједа 1966 заједно са својим привредним капацитетима и данас је исто.Нису кредитори долазили у РС и нудили кредите него је господа из РС исла њима на ноге тразит кредите и данас то ради исто.

Name

Ре Науцник.

11.07.2018 13:38

Браво. Све је тако. Све је пропало. Али покусај на улици питати градјане неко једноставно питање. Нпр. "Шта је бдп" или "Шта је ПДВ" или "Ко је министар финанција РС" . Смијем се опкладити са ким хоцес да преко 60 % људи неце знати ни један одговор. Ми смо потпуно политицки неписмено друство, осим младих људи који назалост никад не гласају. Власт се дрзи неписмених сељацина, сељацких бизнисмена, и старих комуњара којима изводи циркусе на њиховом нивоу. и овако це бити све док ових 30 % младих и сколованих људи не изадју на изборе.

Name

Ре: Научник

11.07.2018 13:45

Браво за коментар, свака част! Ово треба прочитати и по неколико пута. Речена је суштина која се налази иза паравана. Само бих додао да се привреда није градила само задњих 50 година. На темељима отимачине, након 2. свј. рата се дограђивала. Тај процес би и овако и онако ишао, као и у свим осталим земљама у то вријеме. Зато мислим да овај пројекат траје много дуже, чак и далеко прије 1. свј. рата. Не знају људи шта значи појам "анексија" и у којим се тренуцима покреће. Ствари треба гледати и у дубину и у ширину. Тек онда је кристално јасно шта се данас дешава и да је то само наставак.

Name

никсон

11.07.2018 13:46

Ми смо производјачи властите кризе. Научник је овим све објаснио. Престанимо правити себи штету. Имамо избор!

Name

Ре "Научник" РАСПУЦХИН

11.07.2018 14:15

Слжем се са огромном већином тога што сте написали уз неколико примједби. Чињеница је да привреда у СФРЈ , крајем осамдесетих па чак и прије , није била у тако добром стању како већина мисли. Тачно је и то , што Ви тврдите , да се добар дио тога могао спасити након рата па и осавременити. Таква привреда , уз природна богатства , могла је до данас направити од овог ентитета-државе солидно мјесто за живот. Додик није случајно изабран (усудио бих се тврдити и да је наметнут Милошевићу) јер постоји у читавој овој причи и "предговор" који није познат јавности. Још у вријеме док је Додик био пулен Анте Марковића и још неких ликова из ЦК СКХ , крајем осамдесетих , препознат је као неко ко ће због похлепе и жудње за влашћу бити и више него подобан за игру обавјештајних служби са овим народом. Тада је већ увучен у привредни криминал , што би Вама требало бити познато , и то се наставило до данашњег дана. Странцима , односно заинтересованима , је уз мали потицај он послужио а и данас им служи тако да им се треба одати признање јер су створили "политичко - издајнички - слугерански" перпетуум мобиле. И није ништа случајно па ни изградња ауто-путева. Треба се само присјетити да је Аустро-Угарска , одмах након анексије БиХ , почела градити пруге којима је извлачила природна богатства тј. сировине.

Name

ре

11.07.2018 16:35

Браво! Генијалан коментар, цјеливото сагледана дешавања и направљана свеобватна дубока анализа процеса који се одвијају у поздини дневнополитичких дешавања која се народу приказују на маинстрим медијима. Научник се научнички издигао изнад свега тога и направио дубинску анализу. Свака част.

Name

За професора

11.07.2018 21:08

Капа доле професоре. Штета сто само мали број људи зна за игру око приватизације и почетак највећег послератног зла.

Name

Стријела

12.07.2018 10:13

У тексту је велика истина. Ма како да је тешко онај ко жели промјене на боље ништа га у тој намјери неће зауставити, АЛИ, овај народ је чудног менталног склопа, неосвијештен и непросвијећен и зато такви пројекти зла пролазе и трају . Нема минималне критичне масе , здравог језгра које би се супротставило свему овом што нам се дешава.

Name

Ре

12.07.2018 12:10

Народ мора бити свестан политичке позадине, шта им Запад ради, како доводе и постављају марионете на власт, правих узрока због чега овако живи.

Name

ПРИЈЕДОР

11.07.2018 11:40

Оде Милорад, оде и СНСД-е! Прохујало с вихором!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОРОШ

11.07.2018 11:46

Дошла вода до гуше. Ја сам спреман на све опције. Ово све мирише на драму у више чинова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ "СОРОШ"

11.07.2018 12:24

И ја сам спреман на све опције. ЧЕКАМ ТЕ!

Name

Борис

11.07.2018 11:47

Миљане роде и ти се сврго ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брао

11.07.2018 12:02

Свака цаст миљане отвори оци нсроду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

11.07.2018 12:05

Што је више неистина и лажи Додик нам је милији и дражи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

11.07.2018 12:28

Ми тражимо Додикову смену а ја ти се попео на жену!

Name

Никола

11.07.2018 12:39

Ма немој,та фора више не пролази!? Готово је!

Name

Папцина Л.

11.07.2018 15:00

Добра!

Name

Мила

11.07.2018 12:06

Истина, добро написан чланак. Међутим, на овим просторима имамо један мали проблем. На жалост понестало нам свјежег ваздуха, све загађено а немамо алтернативу. Паметно и младо оде неће да троше живот улудо, јер како кажу, овдје никад боље бити неће. Читам, гледам, слушам и не вјерујем. Прво нас опљачкаше, па нас понизише, па нам душу узеше и на крају завадише. Ударамо једни на друге као да нам живот од тога зависи, једни за позицију, други за опозицију. Блатимо се као да нас они необлатише довољно. Ситне смо ми душе, за ситне интересе продајемо будућност наше дјеце, умјесто да устанемо и сва ова г....на отјерамо са мјеста гдје јесу, да им узмемо имовину, да градимо и радимо са новим снагама, да охрабримо младе и паметне да остану да ћемо им помоћи. Ал' јок, нема се времена дај мени сад и одмах, сутра ће можда бити касно а једино што је вриједно борбе јесте наше сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За милу

11.07.2018 12:58

Милу на власт и цвјетаце рузе

Name

Ин

11.07.2018 12:14

Гдје су ти енглези како их ја нигдје несретох у граду. Треба се људима захвалити ако су досли да нам помогну

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ин

11.07.2018 12:59

Не крецес се на правим мјестима

Name

реакција

11.07.2018 12:25

Ако покраде изборе организовати нови 5 октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

11.07.2018 12:31

Задах увијех јако смрди, неопходно га је одстранити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

11.07.2018 12:31

ГОТОВ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

11.07.2018 12:59

Ако су и досли енглези, нису досли да бране народ, немонте бити наивни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.07.2018 13:09

Срби су велики националисти,и ко покаже боље Србовање тај це и побједит на изборима.Нема везе и да се нема шта јести али је битно Србовање.Пошто Баја за све ове године избирико у мантрању народа и Србовању немам никакву двојбу да це хладно побједити на изборима( на нашу велику жалост) и тад сљеди пропаст.Неби било први пут да нам Србовање додзе главе,мислим да је Октобар посљедња шанса за Републику а ако Миле побједи то це бити бај бај живи били па видили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

11.07.2018 13:44

И тата би сине, ал ме твоји Миле најбољи другари стрпаше у Хаг. Ал нека , бар сам тебе удомио . Богати, ти ко да си мој син, а не Богде земљорадника. Нисам очекивао да ћеш тако далеко догурати, лијепо , лијепо, сад и ти имаш банку, сад не званично, ал ако тако наставиш ти ћеш верујем постати банкар , ал пази се дијете моје, хапсане,

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

11.07.2018 13:50

Милошевић тиранин ... еее Миљенко!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све Исто

11.07.2018 13:59

ГЕНЕРАЛНО, проблем је исти и кад оде "баја". И не мислим да це бити боље као сто није ни после Милосевица. Дај Бозе да су нас њемци давно некада ставили под своје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

11.07.2018 14:26

Висе неистине и увреда у једном тексту јос нисам видио.Називати Милосевица и Додика тиранима је скандалозно и неоправдано јер су они највеци заститници српског народа у сваком сегменту свако на свој нацин.Оба су се супроставили свјетској неправди и стали у одбрану српског народа али назалост нису наисли на искрену подрску неких фактора цак су неки странци заједно са домацим издајницима радили њима о глави.Једини истински борци против антисрпске хистерије која је на сцени и којом се зели српски народ окарактерисати као геноцидни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгооо

12.07.2018 17:53

Драгутине, Овцо једна, отвори оци.

Name

РЕ драгутин

13.07.2018 20:45

Ајд матере ти дај нам свима то сто користис па да будемо сви тако паметни као ти. Мозес ли иста реци а да то није вец рецено од стране резимских идиота.И како да се( Милосевиц ) као Црногорац и (Додиг) као поиусрбин боре за Србе. А сад хоцете јос и циста Шокица да буде председник. Па стварно треба да нас нема.

Name

Мејдан

11.07.2018 14:32

Само за Додика, зивио Миле!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анархија

11.07.2018 14:47

ГОТОВ ЈЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоца цуца

11.07.2018 15:34

Зашто се толико препирете. Свему једном додје крај. Тако и Милету. Отишао би да је био добра, а не злоцаст. Он би потрошио све новце медју народног монетарног фонда, а не неке мале банке опустосио.Немој те се платити свима је он досадио зато пакуј кофере мој Миле боље це спаковати кошуље него народ да их пакује.

Name

пер аспера ад астра

11.07.2018 14:59

Одох да видим ста пису на РТРС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб Без Писма

11.07.2018 17:31

Ако је као премијерка продузила људима зивот за 4 године колико це фактицки да продузи тај исти зивот народу из прецједницке функције тек има да се цудимо. Има да зивимо сви ко Јапанци 100 година па ви видите за ког цете да гласате кад додје тај дан. Дал за дуг зивот или бар мало пунији стомак и мање бајки,уосталом ко вјерује да нам.фактицки с њом долази боље сутра за боље и није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киа

11.07.2018 19:01

Питање за ове сто казу добар цланак.Да ли сте бар основну сколу заврсили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Киа

12.07.2018 13:11

Ти очито ниси.

Name

Србин

11.07.2018 22:15

Свака цаст за текст... Потписујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

12.07.2018 09:11

Добро ти све описа,ал овде зиви специфицан народ,30% према званицним податцима неписмених или полуписмених,30% образованих отисло а 40% миx купљених диплома,политицких полтрона и др.Па ти види !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

12.07.2018 09:37

Не волим Додика нити волим оно сто он представља . Не волим ни оне који њега представљају јер га јос висе оцрњују, мада је то теско . Цовјек је толико црн да се ниједна флека на њему не уоцава. Ал , ајде по паре да се кладимо да це освојити јос један мандат он и његова гарнитура. Аргументација: Ако кренемо од основног интереса западних сила , њима Додик одговара јер унистава Републику Српску.Такодје , комлетан терен дрзи у сталном потецијалном кризном стању. Поред тога , толико је обезвредио све вредности да комсије нам из ЕУ могу веома лако доци до свега сто им је потребно а јефтино , ту у комсилуку. Дакле , зао ми је сто је тако , ал не моземо му пера овако наивни одбити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

12.07.2018 10:29

Да се разумијемо, БиХ ни као СР БиХ у саставу СФРЈ није била међу напредниим Републикама. Многи су и тада из те СР БиХ највећим дијелом као економски мигранти одлазили за Словенију и Хрватску, јер су имали боље шансе за зараду и бољи живот. Раднички возови који су кретали из Словеније за Сарајево и Плоче петком , били су препуни , мјеста ње било па су људи по ходницима стајали нагурани једни на друге. Ево људи и сада из те БиХ одлазе али и у много даље земље иако је Словеније и даље актуална дестинација. Што би рекао Иво Андрић за Босну, тамни вилајет. А ми срби , шта рећи, кад се дочепамо власти дотучемо сопствени народ више него наш непријатељ. Подмитљиви, корумпирани, истурене јавне личности лоши карактери, завидни, лажљиви за сопствени народ.Ево шта нам годинама ради тај Милорад Додик, тај недодириви, тај инсталирани субјекат у српски народ. Аутократа. А народ блеји , па блеји........ и тако у бескрај и неповрат неоправдано прођоше многе године. Тамни виљет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.07.2018 10:41

Имајуци у виду да сте га упоредили са Милосевицем, који је сада се види све био у праву... Да нам се не би историја поновила бирам Додика... Нек сте зиви и здрави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕРИТАС

13.07.2018 06:31

Хвала Богу и новим вјетровима што дувају са Истока да је дошло вријеме да се имена Радована Караџића, Ратка Младића и Слободана Милошевића смију помињати на јавним скуповима. Послије ИИ свјетског рата Србима је била забрањена истина од стране друга Тита и његовог антисрпског режима, а послије одрамбено- отаџбинског рата на територији БиХ медјународни фактор је имао исту улогу. Чекали смо и дочекали, стање није добро, али ствари иду на боље и у нашу корист, али међународни процеси се не развијају тако брзо. Прошлост нам је болна и мучна, али вјерујмо у будућност коју на глобалном плану очекују милиони људи.

Name

образ

12.07.2018 13:23

Иванић је тада по наредјењу запада одбио, па је изашао из владе 2005 годиен да био Додик преузео владу и паре од Телекома. Најбоље што се може десити српском народу је да обојица заврше за сва времена каријеру и не само они. Нажалост, запад је опет режирао, куку Србима, свеједно да ли су Додик или Иванић тај који ће их представљати у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алф

12.07.2018 16:27

А обецала нам је премијерка да це се и висе дјеце радјати када нам уведу акцизе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је нејасно?

12.07.2018 19:31

Приведите правди одговорне за убиство дјетета и нема Давора на грбаци. Мозете наставити водити стадо ка свјетлијој будуцности. кланицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста Ностра

12.07.2018 20:49

Ако је Република Српска спала на то да је њен зивот садасњи пресједник Милорад Додик, онда је боље да је нема. Ако сутра садасњег пресједника замијени неки нови Милорад Додик, онда је исто боље да је нема. Ако су градјани Републике Српске вецином неодговорни, засто бих се висе било ко заузимао за такву Републику Српску? Цетири понајбоље године ми је узео рат. Мислио сам да је та зртва вриједна. Када сам друге године рата схватио да нити један официр неце бити казњен за силне пропусте због којих су многи зивоте изгубили, као нити један војник за невојницке радње, нити један профитер, нити један дезертер, било ми је јасно да ми нисмо никаква војска, него харанга. Харанга настала на аветима прослости и новопосијаном страху који је проузроковао народни устанак. Харанга која је мислила да се бори за слободу како јој се неби пониовила 41-45 а у сустини смо били харанга која је крцила пут према устолицењу својих нових господара који це је опљацкати. Они који мисле да су темељи Републике Српске Дејтонска скработина а не градјани који су је пуском у руци стварали су јој потписали смртну пресуду а да није ни зазивјела. Ово данас се само зове Република Српска. У сустини, то је окупирана територија изданог народа од његове гнојиве опортунистицке и однародјене власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.07.2018 21:24

Тако је, 100% све тачно, слажем се са свим. Свака част на овом искреном коментару.

Name

Јово

13.07.2018 07:23

Додо је цар,попут Путина.Свака ти цаст ЦАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2018 10:53

Имаш ли и један разуман и рационалан аргумент за то што си рекао. Или си и ти ко и он.

Name

РЕ ЈОВО

13.07.2018 20:54

Додо , Царе, Гдје су насе паре. Све си спиксо на гориво и цигаре. Нека пуси народ наш, нека пусиииии. Ево ова ти је боља за сатора сељацино.