Ђоковић: Све је другачије на трави!

Кеи: Као и увек, уживаћу! Новак Ђоковић пун је самопоуздања уочи дуела са Кеијем Нишикоријем у четвртфиналу Вимблдона.

Тенис 11.07.2018 | 13:45
Ђоковић: Све је другачије на трави!
Ђоковић је до пете рунде престижног турнира стигао изгубивши само један сет у дуелима са Тенисом Сандгреном, Орасиом Себаљосем, Кајлом Едмундом и Кареном Хачановом.

С друге стране, Јапанац је без превише проблема савладао Кријстијана Херисона, Бернарда Томића, Ника Кирјоса и Ернестса Гулбиса, против кога је преокренуо на 3-1.

"Свиђају ми се моје шансе против Нишикорија, али ово је четвртфинале. Мечеви су све тежи, али био сам често у оваквој ситуацији. Не желим да гледам превише унапред, само ћу се концентрисати на Нишикорија", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је добио 12 последњих међусобних дуела са Нишикоријем, укључујући и дуеле у Риму и Мадриду ове сезоне.

"Играли смо неколико пута ове године, али све је другачије на трави. Он је врхунски играч, побеђивао је најбоље, доказао је да може да се бори за највеће трофеје. Гледао сам његов четвртфинални меч, показао је менталну снагу. То је једна од његових карактеристика".

Јапанац је свестан шта га чека против Ђоковића, који води 13-2 у међусобним дуелима.

"Рат. Он увек добро игра на трави. Опет је добар и снажан. Нисам сигуран да ли смо икад играли на трави. Биће ово нова ситуација за обојицу. То је увек као велики рат за мене. Увек уживам да играм против њега. Увек је велики изазов. Можда немам добар скор против њега, али увек уживам. Један је од најбољих на Туру", рекао је Нишикори.

Дуел Ђоковића и Нишикорија почиње у 14 часова, први је на програму на Централном терену Ол Ингланд клуба. Победник ће у полуфиналу на бољег из дуела између Рафаела Надала и Хуана Мартина дел Потра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар