Ујутро сунчано, предвече киша

У првом дијелу дана сунчано и топло. Поподне нестабилно уз честе пљускове са грмљавином. Нешто јаче падавине се очекују поподне и увече на сјеверу и западу, наводи ХМЗ Републике Српске.

Република Српска 11.07.2018 | 07:10
Ујутро сунчано, предвече киша
Ујутру претежно сунчано, око ријека и по котлинама понегдје пролазна магла. Током дана претежно сунчано и топло уз дневни развој облака. На југоистоку и југозападу, углавном у брдским предјелима доћи ће до развоја облака који доносе повремене пљускове са грмљавином. Поподне пљускови јачају и шире се ка северу.

Понегдје ће бити и јачих пљускова уз јаче падавине, а могућа је и појава града. На југу остаје претежно сунчано. Увече и у ноћи на сјеверу и западу претежно облачно уз повремену кишу. Вјетар слаб југозападни, на сјеверу слаб сјевероисточни. Минимална температура ваздуха од 11°Ц до 17°Ц, на југу до 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 26°Ц до 32°Ц, у вишим предјелима од 23°Ц.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У четвртак(12.07): У ноћи и рано ујутру на сјеверу киша која брзо престаје. Средином дана у већини предјела суво уз сунчане периоде и мало облака. Поподне поново нестабилно вријеме уз повремене пљускове са грмљавином. Пљускови ће прво јављати на југоистоку, а затим јачају на западу и сјеверу.

Понегдје ће бити и јачих пљускова уз обилније падавине. Увече и у ноћи на сјеверу претежно облачно уз повремену кишу. Минимална температура ваздуха од 12°Ц до 17°Ц, на југу око 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 26°Ц до 30°Ц, на југу до 32°Ц, у вишим предјелима од 23°Ц.

У петак(13.07): Наставља се слично топло и промјенљиво време. У првом дијелу дана сунчано и топло, а затим уз развој облака који доносе повремене пљукове са грмљавином.

Пљускови ће бити чешћи на западу и југоистоку. На југу и сјевероистоку остаје претежно суво и сунчано. Минимална температура ваздуха од 13°Ц до 18°Ц, на југу до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 25°Ц до 30°Ц, на југу до 33°Ц, у вишим предјелима од 22°Ц.

У суботу(14.07): Сунчано и мало топлије време. Средином дана и током поподнева биће услова за повремене краткотрајне пљускове. Пљускови ће се јављати углавном на западу, а касније поподне и понегдје на југу. Минимална температура ваздуха од 13°Ц до 19°Ц, на југу до 22°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 32°Ц, на југу мало топлије, у вишим предјелима од 24°Ц.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар