Тифози славе, али не и радници Фијата!

"Од Роналдовог трансфера сви бисмо могли да добијемо повишицу од 200 евра. "

Фудбал 11.07.2018 | 10:15
Тифози славе, али не и радници Фијата!
Трансфер века – прелазак Кристијана Роналда из Реал Мадрида у торински Јувентус свакако је најбитнија фудбалска вест, мимо Мундијала. Међутим, због износа од 105 милиона евра, ова новост задире дубоко и у домен економије.

Зато се шпанска Марка запитала одакле Италијанима паре за Роналда. Одговор је стигао од Франческа Марина, заменика директора торинског дописништва италијанске државне телевизије РАИ, који је потврдио да је било разговора између Јувентуса и Фијата око довођења Роналда.

А где је Јувентус, ту је и Фијат јер породица Ањели има скоро 30 одсто акција Фијата, а и већински је власник торинског тима (63,77 одсто акција).

Поред трансфера, прича се да би Роналдо могао да постане и амбасадор бренда и то за додатних 30 милиона евра.

Међутим, радници Фијата нису баш пресрећни због свега овога.

"После Игуаина(уговор од 90 милиона евра), Кристијано Ронално? А радници Фијата нису добили повишице последњих 10 година. Срамота", рекао је Ђерардо Ђаноне, радник Фијатове фабрике у околини Напоља. "Од Роналдове плате сви бисмо могли да добијемо повишицу од 200 евра. А због инфлације ми смо изгубили 10,7 одсто у том периоду што нам никад није надокнађено. ФЦА потроши сваке године 126 милиона евра на спонзорске уговоре, од чега 26,5 милиона за Јувентус."

С обзиром где ради, господину Ђанонеу Јувентус вероватно није на срцу, шта више. Остаје да се види реакција других радника Фијат Крајслера широм Италије.

Поставља се и питање шта ће Ронално возити ако постане амбасадор бренда. Неки "ферари" (већ има "Ф12тдф") или ипак нешто блискије Фијат Крајслер Аутомобилима, попут "Алфи" са "квадрифољо" ознаком?

Да сте на Роналдовом месту који бисте ФЦА аутомобил возили?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар