Кристијано се опростио: Невјероватних девет година...

Кристијано Роналдо званично прелази у Јувентус, а од свог, сада већ бившег, клуба опростио се једним дирљивим опроштајним писмом.

Фудбал 11.07.2018 | 08:15
Кристијано се опростио: Невјероватних девет година...
Роналдо је у овом писму, објављеном на званичном сајту Реал Мадрида, објаснио навијачима Мадриђана зашто одлази и захвалио се на верности.

"Године проведене у Реалу, у граду Мадрид, су биле једне од најсрећнијих у мом животу. Веома сам захвалан овом клубу и граду и могу само да им се захвалим на љубави коју су ми пружили", започео је свој опроштајни 'говор' ЦР7.

Кристијано је у 'краљевском клубу' провео девет година, постигао 450 голова на 438 мечева и Мадриђанима донео четири титуле Лиге шампиона. 

"Ипак, мислим да је дошло време да отворим ново поглавље у свом животу и зато молим све навијаче да ме разумеју, јер сам ја тражио овај трансфер. Провео сам невероватних девет година у клубу, играо са сјајним саиграчима, како на терену тако и ван њега. Уз тимске трофеје имао сам и то задовољство да освојим четири Златне лопте и три Златне копачне, све то док сам играо за овај невероватан тим. Реал Мадрид је 'освојио' моје срце, као и моје породице, и зато сам свима бесконачно захвалан – клубу, председнику, директорима, колегама, свом особљу, докторима, физиотерапеутима и свим осталима који су се побринули да сваки детаљ буде савршен", написао је емотивни Роналдо. 

Он је са Реалом освојио чак 16 трофеја, а после четврте освојене Лиге шампиона у последњих пет година, одмах су кренуле спекулације јавности да жели да промени средину. Роналдо је то прво демантовао, али касније је постало евидентно, поготво после одласка трофејног стручњака Зинедина Зидана. 

"Дуго сам сагледао ситуацију и свхатио да је време за промену. Одлазим, али овај дрес, његово значење, као и Сантијаго Бернабеу ће увек имати посебно место у мом животу, где год да се налазим. Хвала свима и, као што сам и рекао када сам пре девет година дошао овде, 'Хала Мадрид'", закључио је Роналдо. 

Роналдо има 33 године, а у 'Старој дами' ће зарађивати 30 милиона евра годишње.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар