Милојевић: Прошле године ЛЕ, а ове Лига шампиона!

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, обратио се новинарама у Летонији пред старт квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 10.07.2018 | 21:10
Милојевић: Прошле године ЛЕ, а ове Лига шампиона!
“Надам се да ћемо се дружити дуго што се тиче европских утакмица. Не знам шта бих могао да вам кажем од краја првенства и оног где смо стали. Нова сезона и ново такмичење, прошле године ЛЕ ове ЛШ. Играмо против противника који је шампион своје земље, екипе која је добра, имају свој начин игре и екипа за респект без обзира што ми респектујемо сваки клуб па и Спартакс. Мислим да ће бити две добре утакмице. 

Долазимо из припремног периода, ти мечеви нису имали такмичарски значај. Предност Спартакса је што су у фул такмичарској сезони, једно је играти пријатељске, а једно такмичарске утакмице. Противник за пун респект са наше стране, а ми ћемо дати све од себе да будемо максимално сконцентрисани као и пред сваку утакмицу прошле године”, рекао је Милојевић о првом противнику Звезде на путу до Лиге шампиона. 

Милојевић је истакао да већ познаје летонски фудбал јер прати готово све националне лиге по Европи јер воли фудбал. За опрез је и то што у Летонији игра много странаца. 

“Доста познајем летонски фудбал генерално зато што сам неко ко воли фудбал и могу да кажем да буквално не постоји земља где не пратим. И у вашем саставу имате нашег играча који је опет са друге стране, Звезда је у историји играла са Вентспилсом и једноставно и географски Рига је један од прелепих градова. Јесте да није овде фудбал спорт број један, имате друге који су атрактивнији, али сама чињеница да и поред Спартакса друге екипе имају доста странаца, тако и Спартакс, који су репрезентативци својих земаља”, казао је Милојевић.

Црвена звезда састаје се са Спартаксом у среду од 18 часовау првом колу квалификација за Лигу шампиона.
 
О изостанку Срнића. 

“Насмејао сам се зато што свашта чујем. Славољуб Срнић је имао дисторзију, са Бохемијансом, осетио је мали бол и нисмо хтели да ризикујемо, то је једини разлог. Што се тиче ове спортске приче, иде боље али у овом тренутку није сто посто спреман. Имали смо мало проблема што се тиче те последње. Видећемо какав ће и који ће састав да изађе на последњу утакмицу. Имам поверења у све играче и оно што је чињеница је да играчима који су нам се прикључли треба мало прилагођавања. Играчи који у ово време прошле године нису били на завидном нивоу, сад ове године имамо појединце који нису доста дуго играли и треба нам стрпљење. Треба им времена, ја стрпљења имам јер су то добри фудбалери. Што се тиче менталитета, мислим да смо се мало променили, али менталитет се код нас не мења, или те дижу у небеса или те закопавају десет метара под земљу. Мислим да нам не треба такво размишљање, да је негативно. Покушавам да објасним играчима да смо сви профи, а љубав се показује на терену, а не великим речима. Ја сам неко ко воли да ради и тренира и то хоћу да пренесем на своје играче. Треба да дамо све од себе, а наравно уз божју помоћ, све је могуће”, каже Милојевић. 

Милојевић прокоментарисао је и одлазак Александра Пешића. 

“На почетку обрачања на почетку сезоне рекао сам да је жив прелазни рок и све је могуће. У овом тренутку имамо нападаче. Знате да Пешић има дозволу за одлазак, реаговали смо довођењем других играча да не бисмо били затечени. У овом тренутку никад не знате, то су сати, некад одлучују и минути, а с друге стране, само гледам сутрашњу утакмицу и овако како јесте. Увек морате имати и план А и Б и Ц, прилагодићемо се ситуацији”. 

Новинаре је занимало да ли ће на терену у среду бити Немања Радоњић, Милан Родић и Милош Дегенек, који су претходно били на Мундијал у Русији. 

“Видећете сутра да ли ћемо их очекивати. То су играчи који су представљали Звезду и земљу на Мундијалу и Дегенек који је био у Аустралији, показали су да су на завидној физичкој припреми. Остали играчи су имали више одмора од њих, али не игра се стално Светско. Имали су довољно времена, њима је част, сами су тражили и посебно ми је драго што су хтели што пре да се укључе у тренинге. Имамо информације да се добро радило у репрезентацијама, а видећемо у каквој су ситуацији и да ли ће конкурисати за сутрашњи састав. Да бих одговорио прво морам да знам који ће састав да игра, а још га не знам. А да ли калкулишем, никад не калкулишем па нећу ни сутра”.

Владан Милојевић могао би да постане први тренер који је увео ЦЗ у ЛШ. 

“Не можемо да причамо о форматима јер је сваки пут неки нови, а не бих волео да се везујемо за нешто у историји. Једино што ми је у глави је Спартакс, не волим да правим велике планове. Сви фокуси су везани за сутра. О нечему урађеном може да се прича на крају, у овом тренутку немам таква размишљања. Тежак је формат и за нас и за друге. У наредних годину, две ће можда бити и тежи. Једноставно је ново такмичење за нас и ми ћемо да дамо све од себе да изађемо и боримо се. Да имамо заједништво и дамо свој максимум, а о свему осталом ћемо после утакмице” 

О Ебисилију. 

“Ебисилио је играч који је доста скаутиран и по профилу одговара нама, даће нам додатни квалитет. Има добру сезону и долази из холандске школе из Ајакса, прошао је репрезентативне селекције. Не само, он него сви остали који су се касније прикључили јесу у закашњењу што се тиче физичке припреме. Кад нисте спремни не можете да дате максимум и можете да дођете до повреда. Покушавамо да то упоредо дижемо полако. Мораћемо то да радимо у ходу. Мислим да је играч који ће да да квалитет више момцима и екипи. 

Мислим да би нам требало много времена да причамо о томе. Зависи од тога како хоћете да гледате на те ствари. Без неких амбиција и очекивања је завршена прошла, ту лествицу смо подигли. Драго ми је да су многи момци остали, имају још доста тога да пруже Звезди. Звезда им је дала доста, као што смо И ми њој И имамо обавезу да наставимо где смо стали у мају ове године. Најбитније ми је да су ми играчи здрави, а остало, да дамо све од себе. Време ће показати да ли ћемо успети у томе", закључио је Милојевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар