Домино!

Чекао се Роналдо, па да крене ланчана реакција мегатрансфера!

Фудбал 11.07.2018 | 23:15
Домино!
Кристијано Роналдо би могао да започне највећи домино ефекат у историј ипрелазних рокова!

Мадридска Марка се бавила актуелном ситуацијом на фудбалској пијаци и склопила сценарио у којем би Роналдов трансфер у Јувентус био окидач за лавину мегатрансфера. У тој ланчаној реакцији би учествовали Реал, Јувентус, Челси, Бајерн и Пари Сен Жермена, а коначан рачун би износио 660.000.000 евра. Можда и целих 800.000.000 евра!

Роналдов трансфер би требало да одблокира пијацу за највеће клубове. 

Јувентус ће Роналдов трансфер и уговор на четири године коштати невероватних 373.000.000 евра што значи да ће неке жртве морати да се поднсеу. За жртву је одређен Гонзало Игуаин. Његова породаја Челси за 60.000.000 евра је већ договорена, а на Острву ће имати и већу плату него у Јувентусу. Чека се и долазак Мауриција Сарија на клупу Плаваца. Италијан је инсистирао да Челси искористи ову шансу која му се указала са Игуаином јер су имали сјајну сарадњу у Наполију и верује да му Аргентинац гарантује 30 голова у сезони.

Игуаинов долазак би сигурно значио и одлазак Алвара Морате. Шпанац је прошлог лета дошао у Челси као највеће појачање из Реала за 66.000.000 евра, али се није показао као погодак. Мучио се да се адаптира код Контеа, имао проблеме са повредама и током већег дела сезоне изгледао као несрећан у Челсију. Он једва чека да напусти Стамфорд Бриџ, а са доласком Роналда му пропада опцију о повратку у Јувентус коју је прижељкивао. Није више актуелан ни Милан који га је желео летос, али зато јесте Бајерн.

У Минхену верују да би Мората могао да се врати у форму из Јувентуса и Реала и да буде први шпиц Бајерна ако оде Левандовски. Већ неколико пута се овог лета спекулисало о интересовању Бавараца за Морату. Млађи је четири године од Пољака и делује као решење на дуже стазе. Цена му је око 80.000.000 евра. Тачније, толико је Челси тражио Јувентусу пре неколико недеља. Друга опција је Единсон Кавани.

Иако желе да задрже Левандовског и то су поновили више пута овог лета, Немци не желе ништа да препусте случају. А и сами су свесни да ће бити тешко одбити неку мегапонуду за Пољака који има 29 година и који је незадовољан у Минхену. А незадовољство је умео да пренесе и на свлачионицу...

Левандовски је пре неколико месеци отпустио дугогодишњег агента Ћезарија Кухарског јер је био незадовољан какав му је положај на фудбалској пијаци. Ангажовао је контроверзног ПинијаЗахавија са задатком да му нађе неки бољи клуб од Бајерна. Жеља је био Реал, али Мадриђани не желе послују са Захавијем. Тако је у игри ускочио Пари Сен Жермен у којем захави има приличан утицај. Француски шампион жели да прода Каванија и да доведе Левандовског.

Помиње се брутална сума од 150.000.000 евра. Са њиховом ситуацијом са финансијским фер-плејом, то делује као нерелано. Али ако продају неког, то је већ друга прича...

А могли би да продају Мабпеа или Нејмара у Реал мадрид и тако би се затворио овај невероватни круг. Није тајна да Флорентино Перез све наде полаже у Нејмара и да у њему види прву звезду Меренгеса у наредних неколико година. Одавно је Перез нациљао Бразилца, преговара са његовим оцем, али ПСЖ је до сада био непопустљив у намери да задржи Нејмара. Као би Реал кренуо у „операцију Нејмар“, то би на крају могло да га кошта 400.000.000 евра! То је сума код које би и ПСЖ морао да се замисли јер су Бразилца довели из Барселоне за дупло мање пара.

Ако не може Нејмар, можда би могао Мбапе. Он је и прошлог лета био Реалова жеља. Предвиђа се да ће постати најбољи играч света и логично је да се налати на Реаловом менију. Недавно се помињала сума од 270.000.000 евра коју би Реал могао да понуди за Мбапеа јер маркетинсшки ипак нема Нејмаров капацитет. Тако би се завршио домино ефекат покренут Роналдовимтрансфером.

Али прво треба сачекати да Роналдо обуче Јувентусову „седмицу“ и да се се грудва закотрља правећи лавину...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Марца

Коментари / 0

Оставите коментар