Премијер Израела поново испитан

Полицијски истражитељи стигли јутрос у резиденцију премијера Израела Бењамина Нетањахуа у Јерусалиму да га десети пут испитају у оквиру истраге о корупцији.

Свијет 10.07.2018 | 14:36
Премијер Израела поново испитан
Очекује се да ће се испитивање усредсредити на такозвани "Случај 4000" повезан са израелским телекомуникационим гигантом Безек, јављају израелски медији.

Истражитељи ће, како се верује, Нетањахуа суочити са сведочењем два његова бивша сарадника који су пристали да буду државни сведоци.

Сумња се да су они настојали да се донесе пропис од кога би Безек имао новчану корист у замену за повољно извештавање о породици Нетањаху на сајту компаније.

Нетањаху је претходни пут испитиван у овом случају пре три и по месеца, а у јуну је сведочио пет сати у вези са контроверзном куповином немачких подморница.

Израелска полиција је препоручила да се против Нетањахуа подигне оптужница због сумњи на корупцију у друга два случаја.

Један се тиче примања скупих поклона од богатих страних бизнисмена, а други договарања са власником тиражног израелског листа Једиот ахронота да позитивно извештава о премијеру у замену за смањење утицаја конкурентског дневника.

Нетањаху је од истрагом годину и по. У међувремену је суђење његовој супрузи Сари померено за три месеца и уместо да почне 19. јула, како је најављено, почеће у октобру.

Она је у јуну оптужена за проневеру око 100.000 долара јер је поручивала храну из елитних ресторана иако у резиденцији има кувара.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

10.07.2018 14:30

Који пут до сада, да је нормална дрзава био би у затвору.

ОДГОВОРИТЕ