Ел Класико који се чекао! Барса креће по Азара!

Реал опасно виси овог лета! Каталонци једним ударцем убијају две муве!

Фудбал 11.07.2018 | 23:00
Ел Класико који се чекао! Барса креће по Азара!
Барселона је смислила генијалан план. Како да о истом трошку доведе капитално појачање и нанесе ударац Реал Мадриду.

Док се спрема за одлазак Кристијана Роналда, Реал ужурбано тражи адекватну замену. Ако она заправо и постоји тренутно на фудбалском тржишту... Реалове прве мете су Нејмар и Мбапе, али је то тешка мисија и Пари Сен Жермен их неће продати тако лако. Реалов план Ц је Азар. Белгијанац је одавно на Реаловом радару као једна од ретких фудбалских звезда у Европи које могу да представљају истинско појачање за Реал. Тешко је рећи да ли уопште постоји доступан играч на тржишту који може да замени Роналда, а Азар је један од оних са којима би вредело покушати.

Азар је био жеља бившег тренера Зидана, али је Флорентино Перез тада има другачију визију и чекао је Нејмара. Како су шансе за долазак Бразоилца све мање, а Роналдов одлазак све блићи, Флорентино мора да активира неку трансфер бомбу и Азар је деловао као најреалнија варијанта.

А онда се појавила Барселона!

Не би био први пут да Каталонци украду Перезу испред носа велику жељу. Тако су га предухитрили и када су преотели Нејмара из Сантоса. Барси је потребно неко звучно име после фијаска са Гризманом, али и пропалих покушаја да отворе преговоре са Ериксеном и одбијене понуде за Вилијана.

И тако су дошли до Азара. Спекулише се да је Роман Абрамович спреман да прода Белгијанца за суму која неће бити мања од 100.000.000. Чак се шушка и да би Рус могао да прода Челси јер му је доста срамотног односа британских валсти према њему. Онда и не чуди што се отварају врата за одлазак Азара. Њему је одавно понуђен нови уговор али га није прихватио. Има још две године важећег уговора и ако не пристане на нову сарадњу, ово је идеалан моменат за продају.

Барса је спремна да отвори Ел Класико за Белгијанца, а наводно је и сам Азар ближи идеји да пређе у Каталонију пре него у Мадрид јер је разочаран због одласка свог идола Зинедина Зидана из Реала. Реал сада опасно виси да не доведе велико појачање као замену за Роналда. Од осталих опција, остају Кејн, Дибала, можда Салах... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар