Дан Д за Роналда!

Мораће и он мало да прогута понос! Колико вреди реч Флорентина Переза? Алегри већ почео да га тренира. . .

Фудбал 10.07.2018 | 17:15
Дан Д за Роналда!
Италијански медији јављају да ће данас бити кључни дан за трансфер Кристијана Роналда из Реал Мадрида у Јувентус. Већ седам дана траје трансфер сага која је уздрмала фудбалску Европу и време је да се нешто преломи.

Роналдов менаџер Жорж Мендеш ће данас бити на састанку у Мадриду где ће доставити коначну понуду Јувентуса вредну 100.000.000 евра. И сазнати оно најавжаније – да ли је то права цена Кристијана Роналда?

У јануару су Мендеш и Роналда са Реалом склопили џентлменски договор по којем играч може да оде за 100.000.000 евра. Ако није у питању клуб из Премијер лиги, ПСЖ или Барселона. За њих важи клаузула од милијарду евра. Мендеш је решио да искористи тај споразум, понудио Роналда Јувентусу, они нису часили часа када су видели каква им се шанса указала и тако је прича кренула...

Али Флорентино Перез је тај који на крају сече. Мендеш је Флорентинова десна трука и генерални менаџер клуб Хосе Анхел Санчез пре неколико дана рекао да џентлменски споразум важи. Међутим, пронела се гласина да Перез сада оклева и да жели да извуче више новца за Роналда. Према његовом тумачењу, клаузула је истекла 15. јуна и сада Реал одређује цену која би по Флорентиновим садашњим размишљањима износила између 120.000.000 и 150.000.000 евра.

Зато је Мендеш допутовао у Мадрид да среди ствари и убеди Переза да одржи реч дату прошлог јануара. А Мендеш ће се потрудити да његов клијент смекша став, изађе у јавност, одржи опроштајну конференцију за медије и каже да је желео да пређе у Јуве. То би требало да купи време Перезу код навијача и да растрећеније уђе у потрагу за наследником.

У међувремену, Кристијано Роналдо се чуо са будућим тренером Максом Алегријем. Италијански медији откривају да је Алегри већ звао телефоном Роналда, објаснио му колико је његов долазак битан и колика је привилегија што ће радити заједно. Португалац је одушевљен ласкањем новог тренера и убеђен да је направио прави избор када се одлучио да дефинитивно раскрсти са Реалом и пређе у Јуве.

Жорж Мендеш је тренутно кључни човек у смиривању страсти који пази да све иде полако и без већих искакања. Уверен је да ће смекшати Роналда и Переза и до краја недеље успети да закључи трансфер у Јуве.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар