ЛШ: Почиње! Звезда одлетјела у Летонију...

Црвено-бели отпутовали у Ригу на прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 10.07.2018 | 16:45
ЛШ: Почиње! Звезда одлетјела у Летонију...
Летом у 10 часова, фудбалери Црвене звезде упутили су се ка Риги, где ће у среду од 18.00 (19 по локалном) играти против Спартакса прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона (пренос на ТВ Арена Спорт 1).

Иако је ривал црвен-белих из Јурмале, летовалишта 40 километара удаљеном од престонице Летоније, због бољих услова играће се на стадиону ривалског Сконта, значајно већег капацитета (9.500 наспрам 2.500).

Ово је други пут да Звезда гостује у Летонији. Претходно је то било 2011, када је у трећем колу квалификација за Лигу Европе савладан Вентспилс 2:1. Потом и 7:0 у Београду.

И сада се не очекује тежак посао за београдски тим, али јасно је да ће изабраници Владана Милојевића улогу фаворита морати да потврде на терену.

Звездин тренер на пут је повео следеће играче: Милан Борјан, Зоран Поповић, Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Милан Родић, Ненад Милијаш, Бранко Јовичић, Ненад Крстичић, Дејан Мелег, Лоренцо Ебисилио, Немања Милић, Ел Фарду Бен, Немања Радоњић, Милан Јевтовић, Никола Стоиљковић, Милан Павков и Дејан Јовељић.

Са списка путника изненада је испао Александар Пешић, који је отпутовао у Саудијску Арабију на завршне разговоре о трансферу, о чему смо већ писали, док је Милош Дегенек после потписивања уговора лиценциран у "минут до 12".

Спартакс је екипа коју са клупе води 46-годишњи Рус, Александар Гришин, некадашњи тренер омладинаца ЦСКА Москве и омладинске репрезентације Русије.

Реч је о младом клубу, основаном пре само 11 година, који је име добио по свом газди, Спартаксу Мелкутјану.

У свом саставу има тројицу Срба - Александра Косорића, Марка Симића и Николу Ковачевића. Ипак, прва звезда је Алексеј Вишњаковс, капитен репрезентације Летоније и најбољи стрелац тима.

Прошле сезоне је освојена друга титула у историји, али узастопно, док ће клубу из Јурмале ово бити укупно четврта година да наступа у Европи.

Претходно је Спартакс успео да елиминише подгоричку Будућност (сезона 2015/16), али га је затим зауставила Војводина (1:1, 3:0). Потом је екипа испадала већ на првој препреци - од Динамо Минска и, пре годину дана, Астане.

Првенство Летоније је у току, а Спартакс после 14 одиграних утакмица заузима тек четврто место, са великих 11 бодова заостатка за водећим РФС, који има и меч мање.

Све осим убедљивог пролаза Звезде биће велико изненађење, али сачекајмо. Реванш је 17. јула у Београду (20.30).

Лоше време

Црвено-беле у Летонији очекује време слично београдском - прохладно за ово годишње доба и кишовито. Максимална температура ових дана иде до 25 степени, а минимална је око 12. Киша често пада, видећемо хоће ли је бити и током утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар