Ђоковић задовољан формом, не замјера организатору

Некада најбољи тенисер света не жели да размишља о стварима које не може да промени, али му је драго што је меч против Хачанова успео да приведе крају у понедељак увече.

Тенис 10.07.2018 | 19:30
Ђоковић задовољан формом, не замјера организатору
Како турнир одмиче, Новак Ђоковић све више изгледа као "онај стари", каквог смо месецима чекали да видимо после дуге паузе због операције лакта.

У понедељак се пласирао у четвртфинале Вимблдона победивши Карена Хачанова резултатом 6:4, 6:2, 6:2, а многи елементи у његовој игри - рецимо форхенд - функционисали су савршено.

"У последњих месец и по дана осећам да је ниво моје игре близу онога што желим и онога на шта сам навикао", изјавио је Новак.

"Била је операција, па промена рекета, промена начина на који сервирам... На све сам то морао да се адаптирам и дуго се нисам осећао угодно на терену. Тако је било у Индијан Велсу, у Мајамију, у једном делу сезоне на шљаци. Морао сам да се вратим основама и да напорним тренингом, са што више удараца, поново стекнем тај осећај", додао је он.

Психолошки аспект такође долази "на своје".

"Годинама сам био Топ 3 играч и осећао сам се необично када нисам успевао да пружам игре за какве знам да сам способан. Било је фрустрирајуће, да будем искрен. Али, морао сам да верујем у процес. Тај процес и даље траје, али у последње време ствари изгледају много боље", наглашава Ђоковић.

Његов меч против Хачанова био је последњи на програму на терену број 1 и због трајања претходних мечева је лако могло да се деси да буде прекинут због мрака (као дуел Дел Потра и Симона, при 2:1 у сетовима), или да се комплетно помери за уторак.

Био би то четврти Вимблдон заредом на коме би се један Ђоковићев меч протегао на два дана, због мрака или кише.

"Када сам видео ко све игра пре мене, очекивао сам дуг дан, али зашто трошити енергију на нешто што не можеш да промениш? Прихватио сам стање ствари, држао се своје рутине и спремао се као да ћу играти, иако сам знао да постоји ризик одлагања. Јако ми је драго што сам победио у три сета, пре мрака", прокоментарисао је Ђоковић, а пренео "Спорт клуб".

Он је додао да се нада да ће наредне мечеве играти на Централном стадиону и да не сматра непоштовањем организатора то што је поново могао да се нађе у хендикепу.

Поређења ради, његов следећи противник, Кеи Нишикори, завршио је меч пре него што је Новак почео свој. С обзиром на то да је четвртфинале заказано за среду, јасно је ко би имао квалитетнију припрему, да је Ђоковић морао да изађе на терен и у уторак.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА (среда од 14.00):

(1. носилац) Роџер Федерер - (8) Кевин Андерсон
(9) Џон Изнер - (13) Милош Раонић
(12) Новак Ђоковић - (24) Кеи Нишикори
(2) Рафаел Надал - (5) Дел Потро или Симон

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар