Хамилтон се покајао због изјаве: Глуп сам!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је био "глуп" кад је имплицирао да га је Фераријев возач Кими Раиконен намерно ударио на трци у недељу.

Остали спортови 11.07.2018 | 08:30
Хамилтон се покајао због изјаве: Глуп сам!
Финац је закачио Хамилтонов задњи десни пнеуматик на Силверстону због чега се Британац окренуо и излетео са стазе, па је са зачеља јурио бодове.

На крају је кроз циљ прошао као други, али је победио његов главни конкурент у борби за титулу, управо возач Ферарија Себастијан Фетел и повећао предност на првом месту.

Хамилтон је после трке рекао да је Ферари имао "занимљиву тактику". 

"Кими ми се извинио па смо то оставили иза себе. То је био тркачки инцидент и ништа више. Понекад кажемо глупе ствари и учимо из њих", написао је Хамилтон на Инстаграму. 

Британац се такође обратио својим пратиоцима у вези са својим изјавама непосредно после трке. 

"Изгубио сам скоро три килограма (телесних течности) трудећи се да се вратим у врх за вас и свој тим. Једва сам имао снаге да стојим, а камоли да причам с неким. Ако то не можете разумете и не цените, онда потпуно схватам. У сваком случају, то нема никакве везе са љутњом, једноставно сам био исцрпљен и физички и психички. Хвала свима на невероватној подршци током викенда. Заједно побеђујемо и губимо. Идемо и горе и доле", додао је четвороструки шампион Ф1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар