Иде и Тавамба у Саудијску Арабију!

Партизан добија 1. 500. 000 евра! Камерунац напушта Хумску после годину и по дана.

Фудбал 09.07.2018 | 19:00
Иде и Тавамба у Саудијску Арабију!
Иде Александар Пешић, а одмах за њим иде и – Леандре Тавамба. После шпица Црвене звезде, који је све договорио са Ал Итихадом, у Саудијску Арабију сели се и Партизанов нападач.

У игри је за сума од 1.500.000 евра, колико би Београђанима требало да припадне на име обештећења, док ће Камерунац потписати вишегодишњи уговор са Ал Тавуном, клубом који је минуло првенство завршио на седмом месту.

Трансфер Леандреа Тавамбе на Блиски исток завршава Ивица Павловић, који од пре два месеца води бригу о каријери снажног нападача. Данас је донео понуду у Хумску 1 и како тренутно ствари стоје она ће бити прихваћена, јер су црно-бели проценили да тешко да могу да добију више новца за најбољег стрелца екипе из минуле сезоне. Поготово што је у освит нове изгубио место у тиму (заједно са Огњеном Ожеговићем), јер су Рикардо Гомеш и Немања Николић пројектовани за стартере у нападу.

Тавамба је имао позиве и неколико италијанских клубова. Још од зимус у игри су били Кјево и СПАЛ, недавно се у трку укључио и повратник у Серију А, Фрозиноне, међутим, нико од њих није успео да ослободи место странца (играчи ван Европске уније) чиме би се утабала стаза за одлазак.

А он се вишеструко исплатио освајачу Купа Србије. Како играчки, тако и материјално. За годину и по дана постигао је 22 гола и уписао 14 асистенција, минуле јесени био је протагониста успеха у Европи (погоци Олимпијакосу, Видетону, Јанг Бојсу, Скендербегу, Динаму из Кијева и Плзењу), сезону пре тога био јунак вечитог дербија који је малтене преломио шампионску трку, а све то као слободан играч. Стигао је из Каирата без обештечења у зиму 2017, имао је уговор још годину и по, али с обзиром да је већ загазио у 29. годину живота евентуална понуда од 1.500.000 евра може се сматрати логичним послом.

У Партизану је оставио запажен траг, освојио титулу и два Купа Србије, постао један од љубимаца навијача, а овог лета ће очигледно реализовати трансфер у иностранство.

Леандре Тавамба (28) наставиће каријеру у Саудијској Арабији, јер би за 1,5 милиона евра могао да пређе у Ал Товун. Према сазнањима МОНДА, званична понуда већ је стигла у клуб.

Интересантно је да ће члан његовог потенцијално новог клуба и египатски голман Есам Ел Хадари (45), који је овог лета у Русији оборио историјски рекорд као најстарији учесник Мундијала. 

Камерунчев нови тренер биће Португалац Педро Емануел, бивши штопер Портоа (2002-2009). Он је ове године сео на клупу Ал Тавуна, седмопласираног на табели прошле сезоне.

Тавамба је члан Партизана од новембра 2016. године, у црно-белом дресу одиграо 70 утакмица и постигао 55 голова, с тим да је четири пута био стрелац у Лиги Европе.

Носећи дрес Партизана, Тавамба је минулог пролећа постао и репрезентативац Камеруна, за који је дебитовао у марту.

Снажни нападач рођен 1989. године тако је близу одласка из клуба уочи почетка квалификација за Лигу Европе и двомеча против Рудара из Пљеваља (12. јул, 19. јул), а Партизан је за ту опцију увелико спреман, јер је на почетку прелазног рока довео Немању Николића и Рикарда Гомеша, док је из прошлосезонског тима остао Огњен Ожеговић.

Пред Тавамбом је сада, извесно, нова епизода...

Ако се озваничи...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар