Званично: Препелич у Реал Мадриду!

Потписао је на две године.  Отишао је Дончић, али је стигао други првак Европе.  Још један члан златне словеначке генерације стигао је у Реал Мадрид.

Кошарка 10.07.2018 | 18:30
Званично: Препелич у Реал Мадриду!
Било је најављено после Европског првенства 2017. године, а сада је и званично: Клемен Препелич је нови кошаркаш Реал Мадрида! У тај клуб стиже као играч Париз Левалоа.

Он је званично потписао уговор на две године. 

Раније је најављено да ће примати годишње по 500.000 евра, што значи да ће укупно зарадити 1.000.000 евра у шампиону Европе.

Овај 25-годишњи бек каријеру је почео у Бранику из Марибора, потом је наступао за Хелиос, Олимпију, Банвит, Олденбург и Лимож.

Највећи успех у досадашњој каријери Препелич је остварио у септембру прошле године када је са репрезентацијом Словеније освојио титулу првака Европе, а управо након тога је и почело интересовање Реала. На том првенству је бележио 13,8 поена по утакмици, а најбољу партију пружио је у финалу против Србије када је постигао 21 поен.

Данас је дошло до коначног потписа уговора њега и Реал Мадрида.

Да је дошао мало раније заиграо би са земљаком Луком Дончићем, али ће млади Словенац играти следеће сезоне у Даласу. 

МВП Евролиге Лука Дончић је отишао у Далас Мавериксе, али ће дрес Реала и следеће сезоне носити један Словенац.

Шутер "змајчека" Клемеп Препелич (25 година, 191 центиметар) званично је прешао у "краљевски клуб", са којим је довођен у везу још прошлог лета, када је са Словенијом освојио Еуробаскет. И играо заиста добро, као у финалу против Србије, када је убацио чак 21 поен.

Некадашњи члан Браник Марибора, Хелиос Домжала и љубљанске Олимпије играо је и за Банвит (2013/14) и Олденбург (2015/16), а протекле две сезоне провео је у Француској, где је носио дрес Лиможа и Левалоа Метрополитана (бившег Пари Левалоа).

У кратком саопштењу, Реал је потврдио да је Препелич стигао и да је потписао двогодишњи уговор.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Фиба

Коментари / 0

Оставите коментар