"Браћа и ја смо више навијали за Француску него за Белгију!"

Еден Азар је одрастао на француском говорном подручју у Белгији, а када се томе дода и популарност генерације француских фудбалера из 1998. године, јасно је зашто је као дете носио плави, уместо црвеног дреса.

Фудбал 09.07.2018 | 18:15
"Браћа и ја смо више навијали за Француску него за Белгију!"
И као фудбалер се обликовао у Француској јер је са 12 година заиграо за Тулуз, а са 14 је прешао у Лил. У Челсију је достигао свој врхунац, а сада један је од главних играча Белгије на путу до полуфинала Светског првенства где ће играти баш против оних за које је "до јуче" навијао.

"Браћа и ја смо више навијали за Француску него за Белгију јер смо одрастали 1998. године. У то време није било дресова Белгије. Не желим да ниподаштавам белгијски тим тих година, било је добрих играча, али су тада то били Французи", рекао је Азар.

Двадесет година касније 27-годишњи везиста "Плаваца", прави дрес носи само у клубу, а пред дуел са Француском свестане је да "Триколори" и даље имају добре играче.

"Поштујем оно што Мбапе ради. Ако је он и гледао моје снимке кад је био мали, сад ја гледам његове. Оно што ради је невероватно, посебно за тај узраст. У модерном фудбалу никад нисмо видели тако нешто", рекао је Азар.

Белгија и Француска играју полуфинални меч у уторак од 20 часова у Санкт Петербургу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар