''Послије орла је рекао да ће нас штитити!''

''А размишља као у каменом добу!'' Швајцарски репрезентативац албанског порекла Гранит Џака критиковао је Фудбалски савез и генералног секретара Алекса Мишера због речи да би за национални тим требало да играју само играчи са једним држављанством.

Фудбал 10.07.2018 | 19:00
''Послије орла је рекао да ће нас штитити!''
Мишер је, након што су Џака и Џердан Шаћири показивањем албанског орла прослављали голове против Србије (2:1) на Мундијалу, предложио да убудуће за репрезентацију Швајцарске не би требало да наступају играчи са двојним пасошима.

"Тај интервју је врло брзо прошао кроз целу нашу репрезентацију. На Мундијалу, после моје прославе са показивањем орла, Алекс нам је пришао и рекао да ће урадити све што је у његовој моћи да нас заштити. А три дана након испадања из Русије, он да такву изјаву и то након што смо доживели горак пораз", рекао је Џака, а преноси "Блик".

Он је додао да се Мишерове речи директно односе на "пола" репрезентације, па и селектора Владимира Петковића.

"Мишер не верује да играчи са двојним држављанством могу на прави начин да наступају за Швајцарску. Изгледа ми као да ми не пружамо све од себе за Швајцарску, а то није тачно... Захвални смо Швајцарској на свему што је дала породицама и нама. Ипак, не сме да се заборави да ја вучем порекло са Косова, Емболо из Камеруна, Аканђи из Нигерије, Родригес из Чилеа".

Према његовим речима Мишер је изазвао велико разочарање репрезентативаца.

"Има проблематична и размишљања из каменог доба око држављанства", закључио је фудбалер енгелског Арсенала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар